Obiceiuri sanatoase pentru o imunitate crescuta

Obiceiuri sanatoase pentru o imunitate crescuta
| Foto: doc.ro

Sistemul imunitar este unul dintre cele mai complexe sisteme din organism si functioneaza 24/7 pentru a identifica si a elimina virusii si bacteriile care pot provoca imbolnaviri.

Schimbarea de temperatura produce vulnerabilitate pentru sistemul imunitar. In urma aparitiei Coronavirus si a gripei sezoniere, este important sa ai grija de sanatatea ta si sa previi toate infectiile in cel mai bun mod posibil.

Un stil de viata sanatos este cea mai buna optiune pentru un sistem imunitar puternic. Fiecare parte a corpului functioneaza mai bine atunci cand este alimentata cu produse sanatoase, un mediu pozitiv si un nivel de stres minim.

Iata cateva sfaturi usoare pentru un sistem imunitar mai puternic: 

1. Dieta Sanatoasa si Suplimente Alimentare

Respectarea unei diete sanatoase este primul pas pe care il poti face pentru a-ti consolida imunitatea in mod natural. Cu toate acestea, poti accelera procesul cu un supliment alimentar natural pentru imunitate care contin proprietati specifice stimularii acesteia.

Vitamina C, de exemplu, este unul dintre cei mai mari stimulatori ai sistemului imunitar. De fapt, lipsa vitaminei C te poate face chiar mai predispus la imbolnavire. Alimentele bogate in vitamina C includ portocale, grapefruit, mandarine, capsuni, ardei grasi, spanac, varza si broccoli. Aportul zilnic de vitamina C este esential pentru o sanatate buna, deoarece corpul tau nu o produce si nu o stocheaza.

2. Nu uita de probiotice

Este esential sa iti mentii intestinul sanatos. Medicamentul probiotic contine in esenta bacterii bune, care ajuta la digestia eficienta si la intarirea sistemului imunitar.

Produsele alimentare naturale, cum ar fi iaurtul si varza acra, contribuie in mod eficient la cresterea sistemului imunitar, deoarece acestea nu sunt doar surse excelente de bacterii bune, ci sunt, de asemenea, bogate in vitamine si minerale care mentin sanatatea corpului.

Daca totusi nu iti place niciunul dintre alimentele de mai jos, poti compensa cu ajutorul de suplimente nutritive naturale.

3. Bea multe lichide

Multi dintre noi am auzit ca ar trebui sa bem 2 litri de apa pe zi. Asta poate fi greu de facut, insa cu putina motivatie, vei putea sa ajungi la aportul necesar. incearca sa bei un pahar cu apa cand te trezesti.

Corpul tau se deshidrateaza in somn, deci este un mod bun prin care poti remedia imediat acest lucru. Deshidratarea iti poate cauza diferite neplaceri, precum ar fi starile de iritabilitate sau oboseala, deci, nu uita sa bei apa, potrivit sfatulmedicului.ro.

4. Fa sport regulat

Exercitiile fizice pot contribui si la o sanatate generala buna, inclusiv la un sistem imunitar sanatos. Acestea pot favoriza o buna circulatie a sangelui, ceea ce permite celulelor si substantelor sistemului imunitar sa se deplaseze liber prin corp pentru a-si face treaba in mod eficient.

5. Mai putin stres

Stresul afecteaza raspunsul imun al corpului. Acesta poate scadea numarul de celule albe din sange disponibile pentru a lupta impotriva infectiilor, ceea ce te face mai predispus la raceli. In plus, persoanele stresate, de multe ori, nu dorm suficient si nu mananca corect, asa ca neglijeaza alte obiceiuri sanatoase care cresc imunitatea.

6. Dormi bine

Somnul este un proces regenerativ pentru corpul tau. Cand esti lipsit de somn, celulele imune naturale sau celulele T coboara si celulele inflamatorii cresc. Asta inseamna ca un somn bun are ca rezultat intarirea imunitatii.

Comenteaza