Nutriţioniştii susţin că atenţia cu care mâncăm face diferenţa pe cântar
- Scris de Ziua de Cluj
- 24 Oct 2012, 12:44
- Utile
- Ascultă știrea

Atenţia cu care ne alegem alimentele pe care le mâncăm, dar şi mâncatul conştient sunt ingredientele unei siluete perfecte.
Cercetătorii americani spun că nu trebuie să ajungem chiar într-o transă când cinăm, dar că respectarea timpului alocat meselor este necesar. "S-a demonstrat că mâncatul conştient dă corpului oportunitatea de a experimenta produsele alimentare prin toate simţurile, nu reprezintă doar o modalitate prin care îi dăm corpului energia de care are nevoie pentru supravieţuire", explică Paul Somov, scriitorul cărţii "Reinventarea meselor".
Transformarea fiecărei mese într-o experienţă agreabilă mută comportamentul mecanic asociat procesului de alimentaţie într-unul de bucurie şi împlinire. Nutriţioniştii susţin că reversul acestui proces, mâncatul compulsiv, este a doua cauză a obezităţii.