Desert de post, bun şi la dietă

Desert de post, bun şi la dietă

Este vorba despre un gust al copilăriei, extrem de apreciat de marea majoritate a românilor. 

Ingrediente salam de biscuiti de post

500-600 g de biscuiti simpli 

150 g margarina Unirea

100 g zahar tos

200 ml apa

50 g cacao

 100 g stafide ( optional )

150-200 g rahat

1 esenta rom ( este important sfolosim rom, deoarece da o savoare deosebita salamului de biscuiti )

2 plicuri zahar vanilat

100 g nuca cocos sau 30 g cacao ( pentru  presarat  folia de plastic inainte de rulare )

Mod de preparare 

Intr-un castron destul de incapator vom pune biscuitii pe care i-am rupt cu mana in bucati mici si mari cu forme neregulate. Dupa pregatirea biscuitilor vom trece la urmatorul pas: intr-o craticioara vom pune apa pe foc sa se incalzeasca. In apa incalzita vom adauga margarina, amestecand continu pana aceasta se va topi. Zaharul va fi si el adaugat in craticioara si lasat sa se topeasca bine.

Comenteaza