Cum aleg pariorii cele mai bune ponturi pentru biletul zilei

Cum aleg pariorii cele mai bune ponturi pentru biletul zilei

Biletul zilei este provocarea zilnică a pariorului român, picătura de adrenalină care parcă le completează ziua numeroșilor pasionați de pariuri sportive.

Alcătuirea biletului zilei la pariuri reprezintă un ritual pe care fiecare îl face diferit. Ceea ce au în comun însă toți pariorii, este că vor să câștige biletul zilei. În acest sens, am discutat cu reprezentanții unei mari comunități de pariori din România, care ne-au împărtășit câteva sfaturi și indicații vizavi de alegerea sau mai bine zis stabilirea celor mai bune ponturi pentru pariul zilei.

Vezi păreri pro și contra
Ceea ce este foarte interesant în acest fenomen, este felul în care mai mulți pariori pot vedea în mod diferit aceeași partidă. Aici ne referim atât la analiza partidei, cât și la vizionarea ei. Cei mai buni pariori sunt aceia care nu se lasă influențați de emoții și care reușesc să scoată subiectivismul din ecuație.

Atunci când analizează o partidă, pariorii de top caută să pună în balanță și păreri pro, dar și păreri contra unui anumit pronostic, pentru ca la final să tragă linie și să evalueze cu atenție ponderea fiecărui argument. Probabil aici se face și diferența de cele mai multe ori, întrucât accesul la informare este disponibil pentru toți, însă luarea unei decizii este o acțiune personală.

Evită sporturile și competițiile la care nu te pricepi
Discuția cu privire la specializare se poate întinde pe multe capitole, însă pentru a rezuma ideile principale trebuie să ne concentrăm asupra unui exemplu banal. Un parior care urmărește fotbalul din Liga 1, Serie A și La Liga, se apucă să parieze pe alte campionate, cu siguranță, pe termen lung, nu se va descurca la fel de bine precum în cele 3 pe care le visează pe dinafară. Este adevărat însă, că pe termen scurt, rezultatele pot fi înșelătoare.

Dacă vei paria pe tenis fără să urmărești îndeaproape sportul și jucătorii implicați, vei da numai peste „bombe”, chiar dacă în primă fază ți s-ar părea simplu să pariezi numai pe marii favoriți la cote derizorii.

Caută un motiv special pentru a paria
Dacă vrei să pariezi doar de dragul de a paria, rezultatele tale nu vor fi bune pe termen lung. În aproape fiecare partidă avem un favorit și un contra-favorit, însă asta nu înseamnă nimic dacă nu ne raportăm și la valoarea reală a cotelor. Astfel, putem practic paria pe orice eveniment sportiv de pe glob, însă ne va aduce asta vreun beneficiu?

La biletul zilei nu este loc de greșeală, pentru că avem nevoie de ponturi câștigătoare pentru a câștiga, nu este suficient să nimerim numai 4/5. Pariorii de top se diferențiază de gloată prin simplul fapt că nu pariază pe meciuri vedetă, ci numai pe partide la care au un motiv foarte întemeiat pentru a paria. Cu alte cuvinte, caută argumentul cheie pentru a paria și nu caută un pronostic pentru un meci pe care îl vor urmări deseară la tv cu prietenii.

Limitează-te la un număr redus de selecții realiste
Specialiștii din cadrul comunității pariorilor din România ne-au spus că ponturile din biletul zilei nu trebuie să fie pariuri de valoare, ci pur și simplu pronosticuri cu șanse foarte mari de reușită. Cota nu trebuie să dicteze, însă este bine totuși să păstrăm proporțiile, adică să nu jucăm cote mai mari de 2.50.

Lăcomia îi duce spre prăpastie pe mulți dintre pasionații de adrenalină, așa că pariorul de top trebuie să se mulțumească cu puțin, să aibă o viziune realistă și să nu aibă așteptări exagerate. De aceea, un număr de 4-5 pronosticuri este suficient pentru biletul zilei, altfel, rata de câștig va scade foarte mult, iar profitabilitatea va fi aproape imposibil de obținut.

Comenteaza