Vlad Munteanu, „uns” oficial la „U”: ce planuri are noul preşedinte

Vlad Munteanu, „uns” oficial la „U”: ce planuri are noul preşedinte
Adunarea Generală a Acţionarilor Universităţii l-a numit azi pe Vlad Munteanu ca administrator special al clubului, în locul demisionarului Ioan Mărginean.

Deşi se ocupă activ de conducerea Universităţii de aproape o lună, Vlad Munteanu a fost numit oficial abia ieri în funcţia de preşedinte/administrator special al clubului. Munteanu are, astfel, drept de semnătură şi decizie pe toate actele oficiale, iar fostul fotbalist a vorbit pentru ZIUA de CLUJ, la scurt timp după încheierea şedinţei, despre primele acţiuni pe care o să le demareze în perioada următoare.

A trecut aproape o lună de când Florian Walter îl alegea pe Vlad Munteanu drept noul preşedinte şi administrator special al Universităţii. Numirea în funcţie a fostului mijlocaş din Bundesliga a fost amânată, însă, din cauza situaţiei juridice a clubului, astfel că abia ieri AGA s-a întrunit pentru a valida schimbările din fruntea societăţii. Munteanu a vorbit despre obiectivele sale, iar unul dintre ele se axează pe atragerea comunităţii locale şi a universităţilor în viaţa clubului. „Pe plan administrativ cred că cel mai important lucru e ca Universitatea să-şi creeze o legătură strânsă, nouă, cu tot ce înseamnă comunitatea locală. Mâine (azi - n.red) voi trimite scrisori oficiale către Primărie, Consiliul Judeţean, dar şi către universităţile din oraş pentru a le prezenta proiectul meu şi al clubului. Anul viitor, „U" va împlini 95 de ani şi aş vrea ca oraşul să devină o parte importantă a structurii noastre. În atâţia ani petrecuţi în Germania am învăţat că suporterii şi tot ce înseamnă oraşul trebuie să fie un tot unitar cu clubul. Eu sunt deschis la discuţii cu autorităţile, dar şi cu fanii. Ştiu că-mi va fi greu, dar sunt tânăr şi am energia necesară", a spus Munteanu imediat după ce a fost validat în funcţie.

Universitatea ocupă în acest moment locul 17 în Liga I, penultimul, dar la o distanţă de numai două puncte de prima poziţie neretrogradabilă. Munteanu crede că obiectivul principal al echipei, salvarea de la retrogradare, este perfect realizabil. „Sunt foarte încrezător în şansele noastre de a ne salva. Tot planul meu porneşte de la situaţia sportivă a echipei. Campionatul e foarte echilibrat, distanţa faţă de locurile care asigură menţinerea în Liga I e mică, aşa că nu am motive să nu fiu optimist. Trebuie ca mai întâi să ne salvăm, iar de acolo pornim şi pe celelalte planuri", a mai spus noul conducător al „Şepcilor roşii".

„Discut cu Walter aproape zilnic"

Convins de Florian Walter să accepte funcţia de preşedinte al Universităţii, Vlad Munteanu spune că se consultă în permanenţă cu omul de afaceri care i-a promis că se va implica în continuare în bunul mers al echipei. „Discut cu Florian Walter aproape zilnic, e normal. Dânsul m-a adus aici şi e foarte preocupat de ce se întâmplă la echipă. E supărat şi dânsul de faptul că nu a fost ajutat deloc de oraş, cu toate că a investit foarte mult în club, însă mergem mai departe împreună", a spus Vlad Munteanu. Florian Walter şi-a anunţat revenirea activă la Universitatea imediat după meciul cu ACS Poli Timişoara, pierdut de „studenţi" cu 2-1 în urma unui penalty dictat greşit de brigada de arbitri. „Situaţia financiară a clubului e foarte bună, mai ales datorită revenirii lui Florian Walter. Dânsul achită salariile la zi", a confirmat ieri şi Ioan Mărginean, potrivit prosport.ro.

 

Etichete
Comenteaza