Victorie pentru Djokovic. Sârbul poate rămâne în Australia deoarece instanţa i-a revocat anularea vizei

Victorie pentru Djokovic. Sârbul poate rămâne în Australia deoarece instanţa i-a revocat anularea vizei
| Foto: GettyImages

Instanţa a revocat anularea de către autorităţile australiene a vizei acordate lui Novak Djokovic. Sârbul a câştigat apelul şi poate rămâne în Australia.

După ce autoritățile federale australiene au refuzat să-i permită intrarea în țară pentru a participa la Australian Open, din cauză că nu este vaccinat, scandalul în care este implicat numărul 1 mondial a stârnit un interes imens. Ulterior a urmat o dispută haotică, pe mai multe planuri, urmărită la nivel planetar.

Australia cere ca toți vizitatorii străini să fie vaccinați cu două doze sau să efectueze 14 zile de carantină. Mulți australieni au fost revoltați când au aflat, pe 4 ianuarie, că un superstar al tenisului a fost aparent lăsat să intre direct în țară, deși nu a prezentat vreo dovadă a vaccinării. Ar fi avut, în schimb, o scutire medicală.

Novak Djokovic va fi eliberat din carantină. Instanța a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia, scrie BBC.

Autoritățile l-au oprit pe sportiv la frontiera Australiei, după ce s-a descoperit că viza sa cu derogare medicală de la a fi vaccinat anti-Covid nu este întocmită legal. Dojokovic primise o derogare pentru a putea participa la Australian Open.

Excepţia oferită superstarului Novak Djokovic nu se încadrează legii australiene de intrare în ţară. Procesul Djokovic a depăşit graniţele tenisului, iar victoria acestuia împotriva prevederilor legale reprezintă o victorie a antivacciniştilor indiferent de chestiunile legale sau medicale, a comentat Cristian Tudor Popescu decizia instanţei australiene din această dimineaţă la Digi24. 

Comenteaza