”U”, lider și după etapa a noua. Goga și Giurgiu au adus trei puncte importante pentru ”studenți”

”U”, lider și după etapa a noua. Goga și Giurgiu au adus trei puncte importante pentru ”studenți”
Universitatea Cluj a bifat a șaptea victorie din actuala stagiune. ”Șepcile roșii” au cel mai bun atac și cea mai bună defensivă din serie: 45-4. Pentru ”alb-negri”, urmează duelul cu CS Florești.

"U" Cluj a câștigat cu 2-0 partida de acasă cu FC Ardealul, miercuri, în runda cu numărul 9 din Liga a IV-a.

Golurile formației antrenate de Marius Popescu au fost înscrise de veteranii Gabriel Giurgiu (min. 41) și Dorin Goga (min. 48).

Prima ocazie a disputei de pe Cluj Arena a fost semnată de Dorin Goga (4). Atacantul de 32 ani
a șutat din careu în brațele portarului advers.

Adrian Pintea a avut la rândul său șansa de a marca, când a tras milimetric pe lângă buturile oaspeților (17). 14 minute mai târziu, Pintea a reluat în plasă o centrare a lui Octavian Abrudan, dar reușita a fost anulată pe motiv de offside (31).

VETERANII AU FĂCUT DIFERENȚA

În finalul primei reprize, Giurgiu a deschis scorul cu un șut din interiorul careului (41). Mijlocașul de 34 ani se află la primul gol în tricoul ”alb-negrilor” odată cu revenirea la Universitatea.

"Șepcile roșii" nu s-au oprit aici, Dorin Goga stabilind rezultatul final în startul reprizei secunde (48). Jucătorul român a deviat cu glezna o centrare venită de pe partea stângă.

Cu acest succes, trupa lui "Papi" își consolidează poziția de lider al seriei. "U" Cluj acumulează 22 puncte și un golaveraj de 45-4. Ardealul rămâne pe 10, cu doar 7 puncte și un golaveraj de 18-19.

"Am întâlnit un adversar puternic, care se pregătește corespunzător și are un obiectiv. Este o școală de fotbal bine organizată. A fost un meci bun, cu momente bune și mai puțin bune pentru noi. Din asemenea partide ai numai de învățat. Astăzi au făcut diferența jucătorii cu experiență, dar aștept mai mult de la toată lumea. E indicat să ai asemenea fotbaliști în echipă, iar cei tineri să crească pe lângă ei.

La rândul meu, în tinerețe, i-am urmărit pe Câmpeanu II, pe Ciocan, insistând pe modul în care ei se pregăteau în săptămâna meciului. Aceste aspecte contează foarte mult în dezvoltarea fotbaliștilor. Victoria rămâne victorie și ne dă încredere pentru următorul joc, cel cu CS Florești", a declarat antrenorul Universității, Marius Popescu, la finalul partidei.

Etapa viitoare, Universitatea va întâlni CS Florești. Partida se joacă sâmbătă, 22 octombrie 2016, de la ora 17:00, pe Cluj Arena.

Ardealul va primi vizita celor de la Arieșul Mihai Viteazul.

FC UNIVERSITATEA CLUJ - FC ARDEALUL CLUJ 2-0 (1-0)

Locație: Cluj-Arena

"U" Cluj (4-2-3-1): Rareș Pop - Fizeșan, Abrudan, Irimie, Manu - Gabriel Giurgiu (C), Cîndea - Arman (Lemac 45), Goga, Moșuți (Hîmpea 45) - Adrian Pintea (Pop Solovăstru 76)

Rezerve: Man - Morar, Hîmpea, Lemac, Kilin, Pop, Pașca

Antrenor: Marius Popescu

FC Ardealul (4-4-2): Chindriș - Juncu, Oltean, Palaghie, Creț - Ilie, Prejmerean, Șoimaru, Bococi - Cozma (C), Gavrilă

Rezerve: Farkaș, Corduneanu, Popa, Grigore, Hociung, Feraru, Selegean

Antrenor: Călin Moldovan

Au marcat: Gabriel Giurgiu (min. 41), Dorin Goga (min. 48)

Comenteaza