"U" Cluj, fără victorie în 10 deplasări. Va sparge gheaţa la Chiajna?

Echipa lui Teja e performera ultimei runde după 1-0 cu Astra Giurgiu, dar echipa se află deocamdată pe un loc retrogradabil.

Universitatea are 20 de puncte în 21 de meciuri, obţinând cinci victorii şi cinci remize. „Studenţii" nu au bifat, însă, nici un succes în deplasare, toate fiind obţinute pe Cluj Arena. În plus, în 10 partide pe teren străin, „Şepcile roşii" au scos doar 2 puncte, au încasat 24 de goluri şi au marcat doar 2.

"U" a început să spere în salvarea de la retrogradare după instalarea lui Mihai Teja pe banca tehnică. Formaţia clujeană a obţinut cinci victorii consecutive acasă, toate în mandatul său , iar în ultima etapă a bătut-o pe Astra Giurgiu, una dintre candidatele la titlu în acest sezon. Cu toate acestea, „Şepcile roşii" ocupă locul 16, retrogradabil, cu 20 de puncte, fiind la două lungimi de Viitorul Constanţa, echipă poziţionată pe 14. Procentajul „Şepcilor roşii" în meciurile din deplasare este catastrofal. Din 10 partide disputate pe teren străin, „studenţii" au obţinut doar două remize, cu Ceahlăul (1-1) şi cu FC Botoşani (1-1) şi au pierdut de opt ori, încasând nu mai puţin de 24 de goluri. Teja speră să spargă gheaţa pe terenul Chiajnei, mai ales că va juca împotriva unei contracadidate la salvarea de la retrogradare. Trupa lui Chirilă a impresionat în prima parte a campionatului, dar a început dezastruos 2014, cu două înfrângeri la scor în faţa Stelei (4-0 şi 4-1). „U" Cluj e pe val după succesul cu Astra Giurgiu şi va juca la victorie în deplasarea de sâmbătă, mai ales că în tur Chiajna s-a impus pe Cluj Arena cu un neverosimil 3-0. „Noi jucăm fiecare meci la victorie, asta este mentalitatea noastră şi mereu evoluăm să învingem, nu să facem egal, în nici un caz. Mai sunt foarte multe meciuri, iar eu nu sunt liniştit când mă uit la clasament şi văd că suntem pe un loc retrogradabil. Sper ca în câteva etape să ieşim din zona aceasta", a punctat antrenorul „studenţilor".

Preşedintele Universităţii, Vlad Munteanu, speră şi el ca echipă să rupă blestemul meciurilor din deplasare. „Statistica este negativă, de aceea nu pot spune că suntem favoriţi cu Chiajna. Dar eu cred în echipă şi dacă vom avea aceeaşi atitudine, aceeaşi determinare pe care am avut-o şi cu Astra, vom câştiga la Chiajna. Îmi fac probleme în privinţa terenului, ştiu că nu se prezintă în cele mai bune condiţii. Sper într-un rezultat bun, totuşi", a precizat oficialul „studenţilor".

Credit pentru Max Nicu

Titularizat cu Steaua şi Ceahlăul, Max Nicu a avut evoluţii şterse, iar în ultima etapă, cea cu Astra, a fost lăsat în tribună de Teja. „E posibil să mai aibă nevoie de timp pentru acomodare. El trebuie şi sunt convins că a  înţeles ceea ce se cere de la el, că l-a ascultat pe antrenor, iar în scurt timp mă aştept să vedem altceva de la el. Nu va dezamăgi, sunt convins de asta", a explicat Vlad Munteanu.

Etichete
Comenteaza