"U" a învins liderul. "Studenţii" urcă pe primul loc

Trupa lui "Papi" a câştigat toate partidele de acasă din acest sezon şi are cel mai bun golaveraj din campionat: 35-4.

"U" Cluj a învins cu 2-0 Olimpia Gherla, pe teren propriu, sâmbătă, în runda cu numărul şapte din Liga a IV-a.

Golurile "studenţilor" au fost înscrise de Răzvan Moşuţi (min. 14) şi Iuliu Haţiegan (min. 54).

Prima ocazie a întâlnirii de pe Cluj Arena a venit în minutul 5. Haţiegan a şutat din careul mic, dar mingea a fost respinsă de portarul advers.

În minutul 14, Răzvan Moşuţi a deschis scorul pentru "Şepcile roşii" din pasa lui Goga. Un minut mai târziu, acelaşi jucător a fost aproape de 2-0, dar mingea s-a dus peste poartă.

Până la finalul primei părţi, Universitatea a avut alte două şanse de a marca prin Brian Lemac (`30) şi Dorin Goga (`31).

În startul reprizei secunde, oaspeţii au primit un penalty. Lovitura de pedeapsă a fost, însă, ratată de Costi Mureşan.

În minutul 54, Iuliu Haţiegan a dublat avantajul trupei lui "Papi". 14 minute mai târziu, Brian Lemac a avut o nouă ocazie, dar mingea a fost reţinută de goalkeeperul oaspeţilor, Mihai Drăgan.

La capătul acestui rezultat, "U" Cluj acumulează 16 puncte şi urcă pe primul loc. Olimpia Gherla numără acelaşi punctaj, dar este întrecută de "Şepcile roşii" la golurile marcate: 18 faţă de 35.

”Începem să facem progrese. Copiii se obișnuiesc cu ceea ce le cer și organizarea jocului crește. Am avut nouă situații majore de a marca și am fructificat doar două dintre ele. Dar echipa e tânără și e nevoie de toleranță și răbdare. Muncim destul de mult și ies în evidență multe lucruri pozitive. Penalty-ul din startul reprizei secunde a fost puțin nedrept, dar și noi am abordat greșit faza. Toate astea fac parte din joc. La Turda am avut cinci greșeli flagrante la faza golului doi. Una peste alta, scopul e victoria și ne bucurăm că am obținut-o”, a spus antrenorul Universității, Marius Popescu. 

Etapa următoare, trupa lui "Papi" va juca cu Viitorul Mihai Georgescu. Partida se dispută miercuri, 12 octombrie 2016, de la ora 16, pe stadionul Clujana. Olimpia Gherla va evolua, acasă, cu Unirea Tritenii de Jos.

FC UNIVERSITATEA CLUJ - OLIMPIA GHERLA 2-0 (1-0)

Locaţie: Cluj Arena

"U" Cluj (4-2-3-1): Rareş Pop - Fizeșan, Cîndea, Irimie, Hîmpea (Manu `49) - Gabriel Giurgiu (C), Fodor (Kilin `76) - Brian Lemac, Dorin Goga, Moșuți - Iuliu Hațiegan (Pintea `90)

Rezerve: Man - Popa, Manu, Pașca, Kilin, Pintea, Bercea

Antrenor: Marius Popescu

Olimpia Gherla (4-4-2): Drăgan - Gliga, Florin Pop, Sergiu Pop, Popovici - Dascăl, Balint, Costin Mureşan, Stupinean - Bondor, Mihai Szabo

Rezerve: Şfeicu, Chendrean, Sânmărtean, Câmpian, Fodor, Benţa, Anghel

Antrenor: Laur Aştilean

Au marcat: Răzvan Moşuţi (min. 14), Iuliu Haţiegan (min. 54)

Comenteaza