„U” a împlinit 94 de ani, iar fanii pregătesc un moment emoţionant: Se dezveleşte statuia căpitanului Mircea Luca

„U” a împlinit 94 de ani, iar fanii pregătesc un moment emoţionant: Se dezveleşte statuia căpitanului Mircea Luca
Statuia doctorului Mircea Luca, fostul căpitan de legendă al Universităţii Cluj din perioada bejeniei de la Sibiu, va străjui, începând cu 1 decembrie, intrarea de la Cluj Arena, dinspre viitoarea Sală Polivalentă. Asociaţia „Şepcile roşii 1919” îi invită pe toţi fanii Universităţii Cluj la momentul inaugural, programat să se desfăşoare chiar de Ziua Naţională a României. Momentul vine la câteva zile după ce clubul „studenţilor” a sărbătorit 94 de ani de la înfinţare.

„Suporterii "Universităţii" Cluj vă invită la dezvelirea statuii Dr. Mircea Luca. Dăruim lucrarea de artă realizată de sculptorul Ilarion Voinea (foto), comunităţii locale. Credem că oferim clujenilor amintirea unui durabil şi important reper de sportivitate, patriotism, seriozitate şi ataşament faţă de echipa oraţului nostru. Evenimentul va avea loc pe data de 1 Decembrie 2013, începând cu ora 13.00 în faţa stadionului", au transmis reprezentanţii Asociaţiei, prin intermediul unui comunicat de presă.

Statuia doctorului Mircea Luca este unul dintre proiectele de suflet ale suporterilor Universităţii, cei care şi-au dorit şi au exprimat public dorinţa ca şi stadionul nou-construit să poare numele căpitanului de legendă al clubului. Replica din bronz a fundaşului de fier a fost realizată de sculptorul Ilarion Voinea, cu sprijinul informaţiilor oferite de profesorul Gheorghe I. Bodea, trecut la cele sfinte în urmă cu un an şi jumătate.

Statuia va avea mai mult de trei metri, cu tot cu soclu, iar costurile realizării ei au fost estimate la peste 70.000 de lei.

 

Etichete
Comenteaza