Trezirea la realitate: „U" a pierdut la scor cu Pandurii după trei victorii consecutive

Trezirea la realitate: „U
Pandurii au învins pe „U" cu 3-0, după un meci alambicat, cu destule faze ciudate, dar câştigat de echipa mai matură şi mai hotărâtă.

Universitatea a pierdut aseară la scor de neprezentare pe terenul Pandurilor, după un meci presărat cu faze litigioase şi puţin întâlnite în Liga I. Fostul jucător al „studenţilor", Alex Dos Santos a reuşit o dublă, iar celălalt gol al întâlnirii a fost marcat de Shamsin.

După trei victorii consecutive, pentru „U" urma cea mai dificilă partidă din finalul turului. Pe terenul Pandurilor, în sezonul trecut, echipa clujeană încasa şase goluri, suferind una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din ultimii ani. De această dată, situaţia s-a schimbat. Universitatea a mers spre Târgu-Jiu cu moralul ridicat, după parcursul bun din ultimele trei etape, în timp ce Pandurii nu traversau cea mai bună perioadă. Gorjenii au fost eliminaţi de Dinamo din sferturile Cupei, iar în runda precedentă au luat doar un punct de pe terenul „lanternei" Corona Braşov. „U" a început cu mult curaj partida, dar după cinci minute gazdele au turat motoarele şi au şarjat spre careul lui Veselovsky. Slovacul a fost, însă, imbatabil în faţa lui Alex Dos Santos, iar când a gafat, scăpând o minge în faţă (23) a fost salvat de Adrovic. Atacantul muntengrean al Pandurilor n-a fost în stare să marcheze, cu poarta goală în faţă, trimiţând paralel!
Dacă tot a fost luna cadourilor, „studenţii" s-au deşteptat, echilibrând meciul, după ratarea lui Adrovic. Kovacs a făcut o cursă pe zonă centrală, l-a deschis perfect pe Lemnaru, rămas singur cu Stanca, dar golgheterul clujenilor şi-a făcut prost paşii şi a tras în portar. Cristi Pustai şi-a dat seama ca Adrovic e mâna moartă şi l-a trimis în teren pe Shamsin. Libanezul născut în Germania a intrat bine în joc, dar n-a fructificat două centrări bune. Pe finalul reprizei acelaşi Lemnaru a rămas din nou în poziţie bună, dar n-a mai apucat să finalizeze.

Shamsin şi-a arătat utilitatea în minutul 58, după 13 minute de pressing gorjean. Libanezul a marcat pe lângă Veselovksy după o fază dubioasă, la care Dos Santos i-a făcut baraj, dintr-o poziţie clară de off-side. Fazele ciudate au continuat, însă. Lemnaru a fost blocat la marginea careului de Stanca, Pandurii au pornit pe contra-atac. Shamsin a apărut de nicăieri, i-a pasat lui Dos Santos, acesta l-a lansat pe Eric, care a marcat după ce a driblat şi portarul. După trei minute de bucurie şi proteste din partea clujenilor, arbitrul de rezervă, clujeanul Horaţiu Feşnic a elucidat misterul: Shamsin a intrat în teren pentru a pasa în timp ce primea îngrijiri. Balaj n-a avut ce face şi a anulat golul gorjenilor. „U" n-a avut, însă, replică, deşi Teja l-a trimis în teren şi pe Calcan. Puştiul n-a reuşit mare lucru, pierzându-se în driblinguri şi fără curaj să atace poarta. În replică, Pandurii au marcat după o altă fază destul de ciudată. Dos Santos a reluat cu capul din numai şase metri, iar Veselovsky a reţinut mingea de după linie. Arbitrul asistent a validat imediat golul, iar jocurile erau făcute. Tot Dos Santos, fost jucător al Universităţii, a stabilit scorul final, marcând după o pasă a lui Momcilovic, în ultimele minute.

„U" a ratat şansa să evadeze din subsolul clasamentului, mai ales că au avut în faţă o echipă obosită a Pandurilor. Duminică, „studenţii" vor întâlni Petrolul, în deplasare.

Pandurii Târgu-Jiu - „U" Cluj 3-0 (0-0)

Au marcat: Shamsin (58), Dos Santos (85, 90+1)

Stadion: Tudor Vladimirescu, Spectatori: 1000

Pandurii: Stanca - Unguruşan (56, Buleică), Paraskevas, Mamele, Momcilovic - Elton, Anton - Alex Dos Santos, Breeveld, Eric - Adrovic (24, Shamsin, 77, Pleaşcă)
Antrenor: Cristi Pustai

„U" Cluj: Veselovsky - Ciupe, Ninu, Abrudan, Târnăcop - Bucşa, Cristocea - Takacs (67, Rilke), Kovacs (62, Calcan), Borza (54, Mendy) - Lemnaru
Antrenor: Mihai Teja

Cartonaşe galbene: Dos Santos, Shamsin / Târnăcop, Ninu

Au arbitrat: Cristian Balaj - Sebastian Gheorghe şi Vladimir Urzică

 

Etichete
Comenteaza