ROMÂNIA - DANEMARCA LA CLUJ. Chiricheș: ”E un meci de care depinde viitorul nostru”

ROMÂNIA - DANEMARCA LA CLUJ. Chiricheș: ”E un meci de care depinde viitorul nostru”
Noul căpitan al Naționalei, Vlad Chiricheș (27 ani), cataloghează meciul cu Danemarca drept unul decisiv pentru România în lupta pentru calificarea la Mondialul din 2018.

Fundașul lui Napoli a preluat banderola de la Dragoș Grigore, în urma unei decizii a selecționerului Christoph Daum.

”Ne așteaptă un joc greu, unul decisiv pentru noi, trebuie să jucăm foarte bine și să câștigăm. Nu trebuie să ne gândim la ce a fost în trecut, suntem o altă generație și viitorul nostru depinde de acest joc. Nu trebuie să existe nicio presiune, trebuie să fim liniștiți și să jucăm cel mai bun fotbal al nostru. Banderola te împinge să fii un lider pe teren și să transmiți celor de lângă tine liniște și forță, asta e cel mai important, ”, a afirmat Chiricheș.

Vlad Chiricheș a declarat că el și colegii săi nu se vor concentra doar asupra ”vedetei” danezilor, Christian Eriksen. Mijlocașul lui Tottenham este cel mai bun marcator din lotul nordicilor, cu 12 reușite, și e cotat la aproximativ 35 milioane de euro.

”Eriksen e un jucător foarte bun, talentat, care joacă la un nivel extraordinar, dar trebuie să dăm importanță întregii echipe. Au o formație valoroasă și trebuie să fim atenți”, a subliniat jucătorul de 27 ani.

La finalul conferinței de presă, ”tricolorii” și-au desfășurat primul antrenament oficial odată cu sosirea la Cluj. Primele 15 minute ale ședinței de pregătire de pe Cluj Arena au fost deschise și presei.

România - Danemarca se joacă duminică, de la ora 21:45, pe Cluj Arena, în cea de-a cincea etapă din preliminariile Campionatului Mondial din 2018.

Elevii lui Daum ocupă locul 4 în Grupa E, cu 5 puncte, iar Danemarca este pe 3, cu un punct mai mult.

VEZI ȘI - Daum nu își simte postul amenințat

Comenteaza