Punct şi de la capăt. “U” a remizat la Ceahlăul şi continuă cursa pentru supravieţuire

Punct şi de la capăt. “U” a remizat la Ceahlăul şi continuă cursa pentru supravieţuire
Universitatea Cluj a fost condusă la Piatra Neamţ, însă a revenit în repriza secundă şi a scos o remiză care o menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

"Studenţii" au jucat din minutul 66 în superioritate numerică, dar nu au reuşit să depăşească defensiva nemţenilor. Cu 17 puncte în 20 de etape, clujenii continuă să spere că vor rămâne în Liga I şi din sezonul viitor.

Oţelul şi Viitorul au câştigat surprinzător în această etapă şi au complicat şi mai mult viaţa Universităţii Cluj. "U" era nevoită să scoată cel puţin un punct la Piatra Neamţ pentru a nu se distanţa de locurile care asigură salvarea de la retrogradare şi a început curajos meciul cu Ceahlăul, în ofensivă. Lemnaru s-a desprins dintre fundaşii nemţeni, a scăpat în careu, însă a fost blocat la timp de portarul Calancea (14), iar apoi Neag nu a reuşit să cadreze poarta cu un şut din careu (15). Gazdele s-au trezit din letargie, au ieşit mai mult la joc şi au avut nevoie de o singură şansă pentru a deschide scorul. Defensiva Universităţii dă rateuri, la fel ca şi în pregătire. Slavikas a centrat bine din stânga, Constantinescu s-a trezit nermarcat în careu şi a înscris cu capul (25). Iar când primeşte gol, "U" îşi pierde cadenţa, se blochează şi nu mai reuşeşte aproape nimic. Chitoşcă putea să profite şi să închidă partida, dar s-a jucat cu ocaziile (39, 43), iar "studenţii" au rămas în meci.

Teja a forţat la pauză şi l-a lăsat la vestiare pe Max Nicu, introducând un atacant, pe Gabriel Machado. Brazilianul a revigorat ofensiva şi a adus un plus de viteză, ceea ce a lipsit cu desăvârşire în jocul "studenţilor". A combinat apoi perfect cu Boutadjine, a pătruns în careul Ceahlăului şi a centrat în faţa porţii, iar Bucşa a restabilit egalitatea (64).

Golubovic a primit al doilea galben, şi-a lăsat echipa în inferioritate, dar "U" s-a blocat din nou în momentele cheie. Gazdele s-au retras , s-au aşezat pe două linii, au închis toate spaţiile şi au rezistat până la final. În urma acestui rezultat Universitatea a urcat pe locul 16 , cu 17 puncte, fiind la patru lungimi de locul 14, ocupat în prezent de Oţelul Galaţi.

Ceahlăul - "U" Cluj 1-1 (1-0)

l Au marcat: Constantinescu (27) / Bucşa (64)
l Stadion: Ceahlăul Spectatori: 3000
l Ceahlăul: Calancea - Dumitraş, Marc, Cânu, Slavickas - Onciu, Achim (Jula, 87) - Gheorghiu, Golubovic, Chitoşcă (Ichim,73) - Constantinescu
l Antrenor: Costel Ilie
l "U" Cluj: Veselovski -Ciupe, Neag, Ninu, Gercaliu - Bucşa, Lungu (Borza, 60) - Boutadjine (Ene, 80), Cristocea, Nicu (Machado, 46) - Lemnaru
l Antrenor: Mihai Teja
l Cartonaşe galbene: Golubovic (30, 66), Cânu (44), Achim (77) / Ciupe (83)
l Cartonaşe roşii: Golubovic (66)
l Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) - Aurel Oniţa (Constanţa), Vasile Marinescu (Bucureşti)

 

Etichete
Comenteaza