Presa internaţională: Bute a promovat cel mai important test, l-a surclasat cu uşurinţă pe Johnson

Presa internaţională: Bute a promovat cel mai important test, l-a surclasat cu uşurinţă pe Johnson
Presa internaţională notează, duminică, după ce Lucian Bute şi-a apărat cu succes pentru a noua oară centura IBF la categoria supermijlocie, că românul a promovat cel mai important test al carierei sale şi l-a surclasat cu uşurinţă pe jamaicanul Glen Johnson.

"Lucian Bute îl domină pe Glen Johnson cu o victorie printr-o decizie unanimă", a scris boxingnews24.com. "Lucian Bute a promovat cel mai dificil test al carierei sale, cu o victorie prin decizie unanimă. Bute s-a dovedit a fi prea mult pentru Johnson, care în sfâşit şi-a arătat vârsta", a menţionat sursa citată.

Bleacher Report notează că Glen Johnson ar trebui să se retragă după înfrângerea din meciul cu Bute. "Glen Johnson a avut o carieră magnifică, dar este momentul pentru ca boxerul în vârstă de 42 de ani să se retragă. După o înfrângere prin decizie unanimă în faţa prietenului său Lucian Bute, Johnson trebuie să se retragă. A fost a doua lui înfrângere consecutivă şi a patra în şase meciuri. Palmaresul lui este 51-16-2. Este simplu: dacă ai avut aproape 70 de meciuri la profesionişti sau te-ai născut în anii '60 nu ar trebui să mai boxezi. Mai ales dacă pierzi de fiecare dată când intri în ring", precizează Bleacher Report.

"Bute obţine o victorie facilă în faţa lui Johnson", a titrat theboxingtribune.com, în timp ce Fox News a notat "Bute îl domină pe Johnson şi păstrează titlul", menţionând că românul a lovit în mod constant mai bine decât jamaicanul.

CBC.ca notează că "Bute din Montreal l-a surclasat cu uşurinţă pe Johnson". "Bute, în vârstă de 31 de ani, a controlat fiecare rundă şi a fost lovit foarte rar de Johnson, în vârstă de 42 de ani. În 2012, ne aşteptăm ca Bute să boxeze cu câştigătorul finalei Super Six din 17 decembrie, dintre americanul Andre Ward şi britanicul Carl Froch", adaugă site-ul citat.

"Bute rămâne campion", a titrat rds.ca, precizând că românul "a dominat complet meciul cu Glen Johnson, care nu a mai fost dominat niciodată astfel de la înfrângerea din iunie 1997, din confruntarea cu Bernard Hopkins".

Le Journal de Montreal a notat, sub titlul "Bute în continuare campion", că românul "a trecut cu succes de cel mai important test al carierei sale, în persoana lui Gren «Road Warrior» Johnson". "A demonstrat prin victoria din meciul cu Johnson că face parte acum din ligile majore ale boxului profesionist la categoria supermijlocie", a menţionat cotidianul canadian.

Site-ul Federaţiei Franceze de Box a intitulat "Bute străluceşte în faţa lui Johnson" articolul despre victoria românului. "Românul care trăieşte în Canada, neînvinsul Lucian Bute, suveran planetar al categoriei supermijlocii, l-a învins, sâmbătă, în Quebec City, pe jamaicanul care locuieşte în Miami, Glen Johnson", scrie ffboxe.com.

Boxingscene.com a titrat: "Nimic «super» fără el: Bute face o demonstraţie". "Românul în vârstă de 31 de ani a răspuns întrebărilor referitoare la ce poate face împotriva unui adversar de top, cu valoarea demonstrată, printr-o prestaţie de clasă, sâmbătă seară, în Quebec City, în faţa lui Glen Johnson. Bute a obţinut o decizie unanimă cu un joc inteligent şi cu lovituri puternice uimitoare, punând un semn al exclamării la finalul unei perioade de doi ani în care a vândut cele mai multe bilete, dar a văzut cele mai bune meciuri având loc la turneul Super Six din care el nu făcea parte", menţionează sursa citată.

Proboxing-fans.com scrie că Lucian Bute "şi-a întărit statutul de forţă în creştere a boxului cu o decizie unanimă în favoarea sa, la meciul cu Glen Johnson".

Supersport.com notează că Bute a câştigat fără probleme meciul cu Johnson, la care au asistat 15.306 spectatori: "Johnson nu s-a luptat prea tare pentru titlul lui Bute şi trebuie să se gândească la retragere".

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv, duminică dimineaţă, în cadrul unei gale la Quebec.

Lucian Bute, în vârstă de 31 de ani, are acum 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrângere. Glen Johnson, în vârstă de 42 de ani, are acum 51 de victorii, din care 35 prin KO şi 16 înfrângeri.

Românul a intrat în ring pe melodia cântată de formaţia U2, "Where the streets have no name".

Bute a fost declarat câştigător în unanimitate de cei trei arbitri-judecători: 119-109, 120-108 şi 120-108.

 

Etichete
Comenteaza