Şedinţă secretă în Parlamentul României cu filmul atacului teroriștilor Hamas de pe 7 octombrie. FĂRĂ presă, fotografii sau înregistrări

Şedinţă secretă în Parlamentul României cu filmul atacului teroriștilor Hamas de pe 7 octombrie. FĂRĂ presă, fotografii sau înregistrări
| Foto: colaj - sursa foto: https://www.news.ro/

Parlamentul se va reuni marţi 21 octombrie, la ora 15:00, într-o ședinţă comună secretă a Camerei Deputaţilor şi Senatului, consacrată evoluţiilor recente şi situaţiei din Israel. În cadrul ședinței, deputații și senatorii vor viziona un film prezentat de armata israeliană, cu imagini dure de la atacul terorist din 7 octombrie.

Şedinţa a fost propusă de deputatul Silviu Vexler, reprezentant al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi aprobată de Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, potrivit Agerpres.

În cadrul şedinţei va fi vizionat un film prezentat de Israel Defence Forces (armata israeliană, IDF), despre care deputatul Silviu Vexler a atras atenţia că prezintă imagini sensibile.

Reuniunea se va desfăşura în sala de şedinţe a Camerei Deputaţilor, urmând să participe parlamentari, invitaţi aprobaţi de Birourile permanente reunite şi personalul celor două Secretariate Generale care asigură asistenţa de specialitate şi asistenţa tehnică pentru desfăşurarea acestei şedinţe.

Presa nu va avea acces în sală. Preşedintele de şedinţă le va atrage atenţia participanţilor că este interzisă fotografierea, înregistrarea audio-video sau transmiterea live a şedinţei de pe dispozitivele proprii, iar stenograma şedinţei secrete comune nu se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a II-a.

Aproximativ 100 de experţi în drept internaţional au difuzat în presă o declaraţie în care afirmă că atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas de la 7 octombrie în Israel, soldat cu 1.300 de morţi, ar putea constitui ”o crimă de genocid”, potrivit dreptului penal internaţional. Este vorba despre o iniţiativă a Forumului Familiilor Ostaticilor şi Dispăruţilor, înfiinţată după atac, potrivit publicaţiei Times of Israël, citată de news.ro.  

Comenteaza