Pe val. "Feroviarii" caută al treilea succes la rând

Pe val.
În ultimele două etape, elevii lui Vasile Miriuţă au învins Steaua (2-1) şi FC Voluntari (5-0). În această seară, în Gruia vine Gaz Metan Mediaş.

CFR Cluj întâlneşte, luni seara, pe teren propriu, Gaz Metan Mediaş, în etapa cu numărul 10 din campionatul intern. Echipa lui Vasile Miriuţă a obţinut două victorii la rând în ultimele două etape, 2-1 cu Steaua şi 5-0 cu FC Voluntari.

De partea cealaltă, medieşenii au remizat, acasă, cu "lanterna roşie" ACS Poli Timişoara, scor 1-1. În urmă cu o săptămână, elevii lui Cristi Pustai au învins cu 2-0 campioana en-titre, Astra Giurgiu.

Viitoarea adversară a celor de la CFR Cluj a revenit în Liga 1 la finalul stagiunii precedente. În sezonul 2014-2015, Gaz Metan Mediaş a retrogradat în eşalonul secund după ce încheiase campionatul pe locul 13. În confruntările din ediţia respectivă, formaţia din Gruia a obţinut un egal (0-0) şi o victorie (4-1) cu echipa din Mediaş.

Cel mai în formă jucător din lotul lui Miriuţă este Cristi Bud. Atacantul de 31 ani a înscris şase goluri în acest campionat, cinci dintre ele în ultimele două meciuri. Bud a realizat o dublă pe terenul Stelei (2-1), iar cu FC Voluntari a înregistrat un hatt-trick (5-0).

Din formaţia lui Pustai, cel mai important jucător este Azdren Llullaku. Fotbalistul albanez a marcat cinci goluri în ultimele patru runde, dintre care o dublă în victoria cu Astra Giurgiu (2-0). Llullaku se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu şapte reuşite. La egalitate cu el se află Istvan Fulop de la FC Botoşani.

Principalele absenţe din echipa "feroviarilor" sunt fundaşii Mario Camora şi Tiago Lopes. Primul e accidentat, iar al doilea este suspendat după eliminarea din meciul cu Steaua. La echipa din Gruia va reveni, în schimb, Andrei Mureşan. Fotbalistul de 31 ani primise un roşu în disputa cu CS Universitatea Craiova, din 10 septembrie 2016.

La rândul său, Cristi Pustai nu se va putea baza pe Radu Zaharia. Fundaşul de 28 ani a încasat un roşu în ultima partidă, cu ACS Poli Timişoara.

Cu o victorie în partida de luni, CFR Cluj poate urca pe locul 7.

"Vişiniii" ocupă în acest moment locul 11, cu 10 puncte şi un golaveraj de 17-7. Gaz Metan se clasează pe locul 8, cu 12 puncte şi un golaveraj de 10-11.

CFR Cluj - Gaz Metan Mediaş se joacă luni, de la ora 18:00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Meciul poate fi urmărit la televizor pe Digisport, Dolce şi Look.

CFR 1907 CLUJ - GAZ METAN MEDIAŞ

Echipe probabile:

CFR 1907 Cluj (4-4-2): Mihai Mincă - Cornel Ene, Larie, Mureşan, Peteleu - Rus, Sorsa, Nascimento, Nouvier - Ruiz, Cristi Bud
Antrenor: Vasile Miriuţă

Gaz Metan Mediaş (4-2-3-1): Pleşca - Creţu, Trtovac, Susnjar, Buzean - Petre, Bic - Munteanu, Eric, Llulaku - Axente
Antrenor: Cristi Pustai

Arbitri: Marian Balaci (centru), Marius Nicoară şi Andrei Constantinescu (tuşă), Robert Dumitru (arbitru de rezervă)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Comenteaza