Apărarea, punctul forte al lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Apărarea, punctul forte al lui Dan Petrescu la CFR Cluj
De când echipa a fost preluată de fostul internațional, defensiva clujeană funcționează excelent și e neînvinsă pe teren propriu.

Cele 56 de puncte și prima poziție din clasament pentru "feroviari" nu sunt deloc întâmplătoare dacă se ia în considerare numărul de goluri primite de echipa din Gruia. După 25 de etape din sezonul regulat, CFR are doar trei înfrângeri, toate în deplasare, și doar 13 goluri primite.

Defensiva are rezultate excelente și datorită cuplului sudat de fundași centrali, Vinicius și Mureșan. Brazilianul a jucat în 23 de partide în acest sezon, în timp ce fostul jucător al Gloriei Bistrița a evoluat în 18 partide. Evoluțiile bune ale celor doi sunt impulsionate și de jocul fundașilor de bandă, Cristi Manea și Mario Camora, dar și de siguranța arătată de portarul Arlauskis.

Pe teren prorpiu, CFR nu are adversar. Singurele echipe care au plecat neînvinse din Gruia au fost FCSB, FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș, iar FCSB și CSU Craiova au fost singurele care au reușit să marcheze.
Scorul preferat al clujenilor în acest sezon a fost 2-0. În meciurile câștigate de "feroviari" a fost înregistrat de 9 ori (6 ori pe teren propriu și 3 ori în deplasare).

CFR va juca împotriva lui Juventus București în ultima etapă a sezonului regulat. Meciul cu va fi disputat în deplasare duminică, 25 februarie, ora 18.

 

 

Comenteaza