Obiectivele lui Lemnaru la „U": evitarea retrogradării şi titlul de golgheter

Obiectivele lui Lemnaru la „U
Revenit la „U" tocmai de la Pandurii, adversara de duminică a „studenţilor", Lemnaru spune că vrea să marcheze în confruntarea directă doar pentru a-şi ajuta echipa şi nu pentru răzbunare.

Cei de la Pandurii au renunţat uşor la Valentin Lemnaru în această toamnă, dar le-au făcut un uriaş serviciu celor de la Universitatea. Atacantul n-a mai prins lotul lui Cristi Pustai şi, ajuns la Cluj, a marcat pe bandă rulantă. Lemnaru are şase goluri până în acest moment şi este la patru reuşite distanţă de liderul clasamentului golgheterilor, Liviu Antal. Deşi nu ascunde că-şi doreşte şi un „trofeu personal", jucătorul „studenţilor" spune că principalul său obiectiv rămâne salvarea echipei de la retrogradare.

Duminică, Lemnaru va reveni la Târgu Jiu, echipă pentru care a evoluat două sezoane şi jumătate, însă evită să vorbească despre revanşă. Gorjenii au renunţat la el în această toamnă, preferând să se bazeze în ofensivă pe Matulevicius şi Adrovic, iar cum lituanianul s-a accidentat între timp, Cristi Pustai a fost nevoit să improvizeze. Lemnaru spune că deşi nu i s-au oferit prea multă încredere la Târgu Jiu nu are o vendetă personală, ci îşi propune să marcheze doar pentru a-şi ajuta echipa. „La Târgu Jiu nu mi s-au dat prea multe şanse şi nu vreau să mă mai gândesc acum la perioada petrecută acolo. Am revenit cu încredere la Universitatea să pun umărul şi să fac tot posibilul să ne salvăm de la retrogradare. Acesta e principalul meu obiectiv", a spus Lemnaru.

Atacantul a marcat deja şase goluri pentru „U", dintre care cinci consecutive, iar zestrea sa putea fi mai mare dacă nu rata un penalty în meciul cu Corona Braşov. În acest moment, jucătorul „Şepcilor roşii" e pe locul patru în clasamentul marcatorilor, la patru goluri distanţă de liderul Liviu Antal, iar pentru a-l ajunge pe jucătorul Vasluiului ar trebui să marcheze aproape meci de meci. Un obiectiv pe care Lemnaru şi l-a propus deja. „Prima dată îmi stă gândul la îndeplinirea obiectivului şi doar apoi să câştig eu trofee personale, cum ar fi titlul de golgheter. Sigur că mi-ar plăcea, cum să nu mă gândesc la goluri? Sunt atacant, spune-mi tu un singur atacant care nu se gândeşte şi nu speră să înscrie în fiecare meci? Am şase goluri, e greu să fiu golgheterul campionatului, ar trebui să marchez în fiecare meci. Dar mă gândesc la asta, pot să sper", a mai spus jucătorul, pentru ZIUA de CLUJ.

Lemnaru, care mai are contract până în vară cu „U", e anunţat titular în partida de duminică, de la Târgu Jiu, acolo de unde Mihai Teja, antrenorul „studenţilor" crede că se poate întoarce chiar cu trei puncte. Meciul de pe stadionul „Tudor Vladimirescu" se va juca de la ora 18:30, în direct la Digisport.

Golgheterii Ligii I

1. Liviu Antal (FC Vaslui) - 10 goluri
2. Eric de Oliveira (Pandurii) şi Szekely Szablocs (ACS Poli) - 9 goluri
3. Bojan Golubovic (Ceahlăul), Constantin Budescu (Astra Giurgiu) - 8 goluri
4. Vali Lemnaru („U" Cluj) - 6 goluri

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU
alinsutea@ziuadecj.ro
catalinsuciu@ziuadecj.ro

 

Comenteaza