Liga I cu program de iarnă nu e pe placul „studenţilor"

Liga I cu program de iarnă nu e pe placul „studenţilor
Decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a programa şi primele două etape din retur în acest an l-a nemulţumit pe antrenorul Universităţii care susţine că meciurile vor suferi calitativ, iar lumea se va feri de frigul de pe stadioane.

La 0 grade, Universitatea a învins pe Corona Braşov (3-2) şi continuă cursa pentru evitarea retrogradării. „Studenţii" vor juca vineri un nou meci de maximă importanţă, acasă, cu echipa-fanion de sub Tâmpa, FC Braşov, însă apoi urmează alte trei partide, dintre care două contând pentru returul campionatului. Antrenorul Mihai Teja spune că programarea celor două etape din retur în luna decembrie nu e cea mai fericită decizie, mai ales că se anunţă ninsori şi ger, iar stadioanele vor fi ocolite de suporteri. Pe Cluj Arena au fost luni doar 1300 de spectatori, una dintre cele mai reduse asistenţe din acest an.

Teja a adus Universitatea la cota 10 puncte, dintre care şase obţinute ultimele două meciuri, iar obiectivul imediat rămâne câştigarea partidei cu FC Braşov. După aceea, pentru „studenţi" urmează o deplasare extrem de dificilă, pe terenul vicecampioanei Pandurii Târgu Jiu, plus jocurile din retur cu Petrolul şi Oţelul Galaţi. Patru partide din care antrenorul „Şepcilor roşii" vrea să ia suficiente puncte pentru a pregăti în linişte campania de iarnă. Totuşi, o întrerupere a campionatului ar fi fost mai la îndemâna Universităţii, spune antrenorul. „Nu ştiu cât de bine e că se joacă şi cele două meciuri din retur. Imaginaţi-vă pe ce terenuri se va juca. Nu toate stadioanele sunt dotate corespunzător pentru perioada de iarnă. Vor fi meciuri de luptă, cu mingi aruncate, echipele vor renunţa la pase şi se va merge pe un joc fizic, aşa că valorile se vor egaliza. Din punctul meu de vedere era mai bine să se joace la primăvară, iar aici mă refer şi la situaţia noastră. Am fi avut mai mult timp să ne pregătim pentru retur", a spus Teja.
Pentru prima dată de când a venit la Universitatea, antrenorul a vorbit şi despre viitoarele transferuri de iarnă, spunând că echipa trebuie întărită, însă fără ca acest lucru să însemne despărţirea de anumiţi jucători. „Vom face transferuri pentru că în acest moment nici cantitativ nu stăm foarte bine. Nu înseamnă că dacă vor veni cinci jucători vor pleca alţi patru sau cinci. Eu am mai spus că dacă totul va decurge bine, nu voi renunţa la nimeni. Există posturi pe care trebuie să ne dublăm, iar şi din acest punct de vedere am fi fost puţin avantajaţi dacă aveam mai mult timp la dispoziţie în această iarnă", a mai spus antrenorul „Şepcilor", aflat la primul său mandat din carieră ca şi „principal".

După un început catastrofal de campionat, Universitatea a început să-şi revină sub comada lui Mihai Teja, iar cele trei puncte obţinute cu Corona au dus „studenţii" pe locul 16. „U" se află la doar patru puncte distanţă faţă de FC Braşov, adversara de vineri, şi de Oţelul Galaţi, prima formaţie peste linie. „Studenţii" au şi un meci mai puţin disputat, cel din deplasare, cu Steaua, contând pentru etapa a 14-a, care se va juca abia la anul.

Cu cine mai joacă „studenţii" în 2013

Etapa a 16-a - „U" vs. FC Braşov (vineri, ora 19:00, Digisport)
Etapa a 17-a - Pandurii vs. „U" (duminică, 8 decembrie, ora 19:30, Digisport)
Etapa a 18-a - Petrolul vs. „U" (duminică, 15 decembrie, ora 21:00, Digisport)
Etapa a 19-a - „U" vs. Oţelul (joi, 19 decembrie, ora 18:30, Digisport)

Etichete
Comenteaza