La trântă cu istoria: „U" încearcă prima victorie din istorie contra Pandurilor

La trântă cu istoria: „U
De când cele două echipe se întâlnesc pe prima scenă, Pandurii au „năşit" de fiecare dată Universitatea, indiferent de situaţia în care se aflau cele două echipe. În opt jocuri directe, „U" a izbutit să obţină patru egaluri şi a pierdut în celelalte patru ocazii. Mâine, pe stadionul „Tudor Vladimirescu", „studenţii" au o nouă şansă să spargă gheaţa. Partida directă se va juca duminică, de la ora 18:30, şi va fi transmisă în direct la Digisport.

Cu trei victorii consecutive, Universitatea este una dintre cele mai în formă echipe din Liga I. După ce şi-a învins colegele de suferinţă din zona subsolului, echipa clujeană va da piept, mâine seară, cu una dintre candidatele la un loc de Europa, Pandurii Târgu Jiu. Gorjenii nu traversează cea mai bună perioadă a lor, în ultima etapă din Liga I remizând cu Corona Braşov, pentru ca miercuri să piardă pe terenul celor de la Dinamo, în sferturile Cupei României.

Trupa lui Cristian Pustai a plătit tribut meciurilor pe trei fronturi şi a pierdut o serie de jucători importanţi din cauza accidentărilor, printre care şi golgheterul Matulevicius. De altfel, antrenorul Pandurilor s-a plâns în mai multe rânduri de lipsa soluţiilor din lot. „Nu ştiu câţi jucători valizi mai avem. Ne străduim să aliniem o echipă competitivă cu „U" Cluj", spunea Pustai, după meciul cu Dinamo.

În schimb, la „U" situaţia total diferită. Echipa are trei victorii la rând şi, la fel de important, antrenorul Mihai Teja se poate baza pe întreg lotul de jucători. Teja speră şi îşi propune să-şi continue seria de invincibilitate şi după meciul de la Târgu Jiu.

„Eu îmi propun să câştig fiecare meci, cu asta plecăm în gând şi pentru partida de la Târgu Jiu. Eu cred că putem reuşi un rezultat bun, dar cel mai important e ca jucătorii să iasă cu capul sus de pe teren. Încă nu am realizat nimic spectaculos, chiar dacă am obţinut trei victorii la rând. Am reuşit nouă puncte, dar vom putea spune că suntem echipa momentului atunci când vom lega mai multe victorii sau când vom ajunge la nouă-zece succese", a spus Teja.

Fără accidentaţi sau suspendaţi, antrenorul „Şepcilor" ar putea alinia următorul „11": Veselovksy - Ciupe, Abrudan, Ninu, Târnăcop - Bucşa, Cristocea - Takacs, Kovacs, Borza - Lemnaru.

Partida dintre Pandurii şi „U" Cluj se va disputa duminică, de la ora 18:30, în direct la Digisport. În acest moment, gorjenii ocupă locul patru în Liga I, cu 28 de puncte, din 16 meciuri, în timp ce Universitatea se află pe poziţia a 16-a, cu 13 puncte, dar din 15 partide.

RJ îşi anunţă revenirea

Fostul lider al suporterilor, Mircea Cenan, zis „RJ", retras din rândul galeriei în urmă cu mai multă vreme şi angajat, în acest moment, în cadrul clubului, şi-a anunţat revenirea în „activitate". Cenan a declarat că la meciul cu Oţelul va lua loc în tribuna a II-a, peluza fiind suspendată, unde-i aşteaptă pe toţi suporterii.

„Vă promit un recital de ataşament alb-negru la următorul meci. Nu aduc pe nimeni din cartier, dar vreau să îi îndemn pe cei care vin să încurajeze pe U să îşi regăsească mândria şi bucuria alături de ceilalţi suporteri", a spus Cenan, pentru site-ul numaiu.ro.

 

Comenteaza