Golgheterul trasează obiectivul: „Dacă nu batem Corona şi FC Braşov, va fi foarte greu să mai scăpăm de retrogradare”

Golgheterul trasează obiectivul: „Dacă nu batem Corona şi FC Braşov, va fi foarte greu să mai scăpăm de retrogradare”
Universitatea Cluj a avut nevoie de 12 meciuri pentru a bifa prima victorie, iar acum are nevoie de încă două succese, în tot atâtea partide rămase de jucat pe teren propriu în tur, pentru a rămâne în cursa pentru evitarea retrogradării. Golgheterul echipei clujene, Valentin Lemnaru, spune că cele două meciuri cu echipele din Braşov sunt cruciale, iar, dacă „U” nu va lua şase puncte, şi-ar putea lua adio prematur de la Liga I.

Universitatea s-a pregătit timp de trei săptămâni pentru cinci zile în care şi-ar putea scrie soarta în acest sezon. Luni şi vineri „studenţii" joacă împotriva celor două echipe din Braşov, Corona şi „Steagul", iar din cele două întâlniri sunt obligaţi să ia şase puncte. Altfel, distanţa faţă de locurile care asigură salvarea de la retrogradare poate deveni imposibil de surmontat. A spus-o şi Vali Lemnaru, golgheterul echipei din acest sezon, cu trei goluri în şapte apariţii.

„Ne aşteaptă două partide foarte grele, de care poate depinde viitorul nostru. Dacă nu batem pe Corona şi FC Braşov avem şanse mici să mai scăpăm de retrogradare. Trebuie să ne obişnuim cu presiunea. Eu am revenit cu bucurie la „U", m-am simţit foarte bine aici şi în trecut, sper ca şi acum să-mi îndeplinesc obiectivul", a spus atacantul. Lemnaru se află la cea de-a doua sa aventură în „alb-negru", după ce între 2009 şi 2011 a bifat 37 de partide, reuşind 16 goluri. Atacantul ajuns acum la 29 de ani a fost golgheterul echipei în sezonul 2009-2010, la finalul căruia „U" a promovat în prima ligă.

Partida dintre „U" şi Corona Braşov se va juca luni, de la ora 18:30, pe Cluj Arena, fiind transmisă în direct de Digisport. Va fi prima întâlnire oficială dintre cele două grupări, braşovenii fiind înfinţaţi abia în 2010. Interesant este, însă, că gruparea susţinută de Primăria Braşov a întâlnit formaţia a II-a a Universităţii în urmă cu trei ani, atunci când cele două evoluau în al treilea eşalon. Corona a promovat atunci fără probleme în eşalonul secund, iar „U" II, echipă la care evoluau, printre alţii, Calcan, Kovacs, Takacs sau Ursu, a terminat pe şapte.

 

Etichete
Comenteaza