Garda Financiară amână verdictul în cazul controalelor de la FC "U"

Garda Financiară amână verdictul în cazul controalelor de la FC
Inspectorii instituţiei au verificat actele aferente transferurilor de jucători de la clubul clujean către Petrolul Ploieşti, însă anunţă că nu se pot pronunţa, încă, asupra legalităţii tranzacţiei.

Controalele efectuate la FC „U" de către procurorii DIICOT, dar şi de inspectorii Gărzii Financiare Cluj nu au încă un rezultat oficial. Actele au fost trimise de către inspectorii Gărzii Financiare Cluj către Ministerul Finanţelor, după cum a explicat comisarul-şef, Emil Ilea, iar concluziile se amână. Pe de altă parte, din momentul începerii controalelor la clubul „Şepcilor roşii", negocierile pentru vânzarea echipei au îngheţat.

Emil Ilea a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ că nu poate oferi vreun răspuns concret în legătură cu controalele efectuate la clubul clujean şi a adăugat că o concluzie va putea fi oferită doar după analiza Ministerului Finanţelor. „Noi am trimis actele la Ministerul Finanţelor, atât pot să vă spun. În rest nu există nimic de comunicat, cel puţin pentru moment. Când vom avea o concluzie o vom face publică", a spus Ilea. Procurorii DIICOT, însoţiţi de către poliţişti de la BCCO au verificat legalitatea transferurilor celor 15 jucători de la „U" la Petrolul, desfăşurate în această vară. În acest caz, Florian Walter, fostul finanţator al clujenilor, a fost deja citat la DIICOT pentru a i se prezenţa acuzaţiile. Controalele procurorilor au fost urmate şi de verificări desfăşurate de către inspectorii Gărzii Financiare, petrecute atât la Cluj, cât şi la Ploieşti.


Cert e că şeful Gărzii Financiare Prahova, comisarul Marian Fătu, a declarat pentru mediafax.ro că în urma controlului început în data de 16 noiembrie la clubul de fotbal Petrolul Ploieşti nu au fost descoperite nereguli în documentele de transfer ale jucătorilor de la „U" Cluj la FC Petrolul Ploieşti. Comisarul şef Marian Fătu a arătat că cei doi comisari care au făcut verificări în documentele privind transferurile au încheiat o notă de constatare care arată că nu s-au descoperit nereguli, dar această notă este valabilă doar în ceea ce priveşte documentele clubului FC Petrolul.

Din momentul începerii controalelor la „U", legate de transferurile pe ruta Cluj-Ploieşti, negocierile cu fraţii Călin şi Gheorghiţă Bultoc, cei doi oameni de afaceri interesaţi să preia clubul, s-au blocat. Tranzacţia a fost aproape „bătută în cuie" cu câteva zile înainte, dovadă fiind instalarea lui Marius Şumudică în funcţia de antrenor principal, dar şi venirea lui Traian Gherghişan ca şi director executiv. Ultimul figurează încă pe site-ul oficial în conducerea echipei. Din câte se pare, vânzarea clubului către „Meridian Auto" mai este încă de actualitate, însă cei doi oameni de afaceri aşteaptă să vadă ce efecte vor avea investigaţia DIICOT, dar şi controalele Gărzii Financiare asupra FC „U" SA.

 

Comenteaza