Fotbalist clujean în probe la Chelsea

Fotbalist clujean în probe la Chelsea
Un tânăr fotbalist de la Cluj s-a făcut remarcat de scouterii lui Chelsea şi pleacă în probe la unul din cele mai puternice cluburi de fotbal din Europa.

Denis Cojocariu are 15 ani, evoluează pe postul de portar la grupa de juniori născuţi în 1997-1998 de la Şcoala de fotbal Ardealul, coordonată de Călin Moldovan, antrenor cu portarii fiind profesorul Ciucur. Tânărul a intat recent în vizorul centrului de juniori al lui Chelsea, echipă câştigătoare în ultimii doi ani a principalelor  trofee din fotbalul european, Liga Campionilor şi Europa League.

Mâine, luni, Denis pleacă la Londra, unde timp de cinci zile va da probe la centrul de juniori al echipei patronate de Roman Abramovici. Fotbalistul impresionează prin fizicul său, cu o înălţime de 1,92 m, coroborat cu aptitudini tehnice foarte bune, iar antrenorii cred în şansele lui de reuşită.

Tânărul este la rândul său nerăbdător. "Vreau să fiu cât mai concentrat, să dau totul şi să fac o impresie cât mai bună. Cred în şansele mele", a punctat pentru ZIUA de CLUJ Denis. "Doar acum câteva zile am aflat că merg în probe la Chelsea. Domn' profesor m-a luat uşor, mi-a zis mai întâi doar că o să merg să dau probe în Anglia. De curând am aflat că este vorba de Chelsea".

Deşi merge să dea probe la echipa de pe Stamford Bridge, modelul de portar al tânărului e Joe Hart, de la rivala Manchester City.

Reprezentanţii şcolii de fotbal Ardealul cred în calităţile lui Denis şi consideră că profilul său îl recomandă pentru fotbalul britanic. 

"Am fost contactaţi de un scouter al lui Chelsea, care a aflat despre el de la un alt impresar. A venit special să îl vadă, iar de luni merge în probe la Chelsea. A venit la noi de aproximativ un an, fiind de loc din Suceava. Are calităţi fizice extraordinare, iar tehnic este la un nivel foare bun. De obicei portarii la înălţimea aceasta sunt mai greoi, mai rigizi, dar el deşi are 1,92 înălţime e foarte agil. Dacă ar face pasul în Anglia ar fi minunat, cred că i se potriveşte şi vom mai auzi de el în curând", a explicat Călin Moldovan, antrenorul grupei de juniori din care face parte tânărul.

Un amănunt care poate facilita transferul tânărului la clubul londonez este faptul că în februarie 2014 împlineşte 16 ani, vârstă de la care FIFA permite transferul pe cont propriu, fără acordul părinţilor.

Ionel LESPUC

Ovidiu CORNEA

 

Comenteaza