”Feroviarii” deschid returul. CFR își reia lupta pentru locurile de play-off la Chiajna

”Feroviarii” deschid returul. CFR își reia lupta pentru locurile de play-off la Chiajna
Cu o victorie în fața ilfovenilor, elevii lui Vasile Miriuță pot ajunge până pe locul 4. Formația din Gruia se află în prezent pe 8, cu 17 puncte și un golaveraj de 23-11.

CFR Cluj va evolua vineri, 28 octombrie 2016, pe terenul Concordiei Chiajna, în prima etapă a returului din sezonul regulat al Ligii 1.

În partida tur, "feroviarii" s-au impus acasă cu 2-0, prin golurile marcate de Cristian Lopez și Bruno Guimaraes. Cei doi jucători au părăsit, între timp, formația din Gruia.

Etapa trecută, CFR a fost învinsă în deplasare cu 2-1 de Viitorul Constanța. Golurile formației antrenate de Gică Hagi au fost înscrise de Gabriel Iancu și Aurelian Chițu, ambele din penalty. Pe final, "vișiniii" au redus din diferență prin atacantul Cristi Bud.

Ilfovenii au încheiat turul tot cu o înfrângere, 0-2 cu "lanterna roșie" ACS Poli Timișoara. Ultima clasată a rezolvat meciul pe final, prin Octavian Drăghici și Cristian Albu (penalty).

Formația lui Vasile Miriuță se află pe locul 8, cu 17 puncte și un golaveraj de 23-11. Actuala deținătoare a Cupei României a început stagiunea cu un handicap de 6 puncte. De partea cealaltă, Chiajna a terminat prima parte pe 11, cu 13 puncte și un golaveraj de 6-15.

Cu o victorie în partida de vineri, "feroviarii" pot reveni pe locurile care asigură calificarea în play-off. CFR Cluj este la doar două puncte de locul 6, ocupat în prezent de Dinamo. Pe 4 și 5 se clasează FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș, ambele cu câte 20 puncte. Prima poziție este ocupată în contiuare de Steaua, cu 27 puncte.

Golgheterul echipei din Gruia este Cristi Bud. Vârful de 31 ani a înscris până acum 7 goluri, dintre care un hatt-trick cu FC Voluntari și o dublă pe terenul Stelei. Al doilea marcator al trupei lui Miriuță este Cristian Lopez (4 goluri), jucător care a plecat între timp la RC Lens (Ligue 2, Franța).

În formația "feroviarilor" a revenit și căpitanul Mario Camora, portughezul fiind folosit atât la Constanța, cât și în 16-milie Cupei României. Marți, CFR Cluj s-a calificat în optimile competiției după 1-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Cel mai bun marcator al Concordiei este Marian Cristescu, cu două reușite. Mijlocașul de 29 ani nu va fi, însă, prezent la meciul de vineri. Cristescu este suspendat după ce a fost eliminat în partida cu ACS Poli Timișoara. Trupa lui Emil Săndoi a fost eliminată din Cupa României după 0-1 cu Dacia Unirea Brăila.

Partida dintre CFR Cluj și Concordia se va disputa vineri seara, de la ora 20:30, pe stadionul din Chiajna. Meciul va putea fi urmărit la televizor pe Dolce, Look și Digisport.

CONCORDIA CHIAJNA - CFR 1907 CLUJ

Echipe probabile:

Concordia Chiajna (4-4-2): Cristi Bălgrădean - Feussi, Tincu, Albu, Bucurică - Grădinaru, Bărboianu, Melinte, Buleică - Marius Pena, Marian Constantinescu

Antrenor: Emil Săndoi

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1): Marc - Rus, Larie, Horj, Peteleu - Gomelt, Filipe Nascimento - Păun, Juan Carlos Ruiz, Nouvier - Cristi Bud

Antrenor: Vasile Miriuță

Locație: Stadionul Concordia, Chiajna

Comenteaza