Fanii lui „U" fac apel la integritatea justiţiei: „O decizie nefavorabilă ar conduce la condamnarea unui simbol naţional"

Fanii lui „U
Asociaţia „Şepcile roşii 1919", alături de ucluj.ro şi de toţi suporterii Universităţii, au emis ieri un comunicat de presă prin care au luat atitudine faţă de situaţia în care se află în acest moment clubul clujean, din punct de vedere juridic.

Fanii au acuzat neimplicarea totală a autorităţilor locale şi au făcut un apel la justiţie pentru a lua o hotărâre corectă miercuri, atunci când Tribunalul Comercial judecă planul de reorganizare al FC „U". De acest plan depinde într-o mare măsură reuşita clubului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

„În ultimele luni, suporterii clubului de fotbal Universitatea Cluj au făcut mai multe apeluri publice către autorităţile locale în care solicitau un lucru cât se poate de normal: implicarea acestora în rezolvarea situaţiei dramatice în care a fost adus clubul. În tot acest răstimp, Consiliul Local nu a întreprins nicio acţiune în beneficiul clubului de fotbal, fapt total nefiresc, având în vedere calitatea sa de acţionar al clubului, poziţie din care dispunea de multe pârghii de intervenţie", explică suporterii într-un comunicat de presă. „Pasivitatea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi a Consiliului Local lasă loc de foarte multe interpretări, una dintre ele fiind aceea că se doreşte dispariţia acestui simbol unic al Ardealului şi al României. Este evident faptul că autorităţile locale poartă o mare vină în această dramă. Domnule primar, doamnelor şi domnilor consilieri locali, aţi asistat impasibili la scrierea unei pagini extrem de triste din istoria acestui oraş, aţi privit cu indiferenţă distrugerea unui simbol naţional! Viitorul vă va judeca!"

În aceste condiţii, suporterii arată că nu sunt surprinşi că unii dintre foştii jucători ai Universităţii, „pentru care acest club de legendă a reprezentat o adevărată rampă de lansare în viaţă", au ajuns să aducă, , inclusiv prin acţiuni în instanţă, prejudicii grave situaţiei „şi aşa fragile în care se află clubul în acest moment". „Toţi cei care au călcat în picioare culorile "Universităţii" Cluj vor fi, cu siguranţă, şterşi definitiv din memoria suporterilor!", au transmis aceştia, făcând referire la intervenţia lui Marcel Lăzăreanu, în faţa instanţei, prin care fostul fotbalist al lui „U", acum avocat a trei jucători implicaţi în dosarul de insolvenţă, a dus la amânarea judecătorii planului de reorganizare.

În schimb, suporterii au doar cuvinte de laudă pentru jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei. „În condiţiile în care mulţi alţii ar fi abandonat, voi aţi arătat valori morale rar întâlnite, aţi luptat până la capăt şi aţi învins! Ne-aţi produs multe bucurii, ne-aţi castigat inimile pentru totdeauna! Aţi înteles ce înseamnă spiritul lui "U" Cluj! Mai aveţi două meciuri, arătaţi de ce sunteţi în stare! Suntem mândri de voi!", le transmit suporterii.

"Sperăm ca decizia de miercuri a Tribunalului Comercial să nu lovească in zecile de mii de inimi care bat pentru "U". O decizie nefavorabilă ar conduce la condamnarea unui simbol naţional care a supravieţuit atâtor vitregii ale vremii", conchid aceştia.

Comenteaza