Fabrica de vise: „Studenţii” au bătut Braşovul şi au ajuns la trei victorii consecutive

Fabrica de vise: „Studenţii” au bătut Braşovul şi au ajuns la trei victorii consecutive
La „U” se visează frumos. În urmă cu patru săptămâni, echipei i se arăta drumul spre liga secundă, acum jucătorii îşi propun ţeluri măreţe pentru sezonul viitor. În patru săptămâni, „U” s-a ridicat de pe fundul prăpastiei şi s-a căţărat trei locuri în clasament.


La „U” se visează frumos. În urmă cu patru săptămâni, echipei i se arăta drumul spre liga secundă, acum jucătorii îşi propun ţeluri măreţe pentru sezonul viitor. În patru săptămâni, „U” s-a ridicat de pe fundul prăpastiei şi s-a căţărat trei locuri în clasament. Aseară, „studenţii” nu le-au dat nici o şansă braşovenilor, prea aroganţi pentru situaţia lor, şi au învins cu 2-0, fără mari emoţii.

Vali Lemnaru şi Mihai Teja sunt oamenii momentului la Cluj, însă fabrica „studenţilor" mai propune surprize. Una dintre ele e Lorant Kovacs, un puşti de 20 de ani, promovat de Ganea la prima echipă şi titularizat de Teja. Aseară, blondul mijlocaş, urcat undeva în spatele vârfului, a fost printre cei mai buni de pe teren. Kovacs a marcat golul doi al echipei sale după o pasă de geniu a lui Rareş Takacs, care a spart apărarea „stegarilor", şi l-a lăsat singur cu portarul. Deşi într-o poziţie grea, Kovacs a avut stăpânirea de sine să-l dribleze pe Bordea şi să marcheze plasat. Până atunci, Lemnaru bifase şi el sarcinile din fişa postului cu golul din minutul 26, marcat după ce l-a întors pe Machado şi a şutat la colţul lung.

Cu obosiţii Surdu, Buga şi Andrei Cristea în avanposturi, Braşovul a părut o echipă mult prea încrezătoare în forţele proprii, față de posibilitățile reale. „Stegarii" au încercat să combine artistic, iar după ce au observat că nu le iese au aruncat mingi în careu, fără probleme pentru Veselovsky. Prima ocazie a lor a apărut abia în minutul 65, o pseudo-fază, la care Tavares a trimis cu capul pe lângă. Cinci minute mai târziu, a fost nevoie de Veselovsky pentru a para şutul aceluiaşi Tavares. la asta s-au rezumat fazele importante ale Braşovului, o formaţie care joacă după chipul şi asemănarea lui Ilie Stan: îşi propune multe, nu-și cunoaște limitele, dar la final pierde.

„U" a ajuns la trei victorii consecutive, traversează o perioadă excelentă, şi ocupă locul 16, la un punct de Oţelul Galaţi, prima echipă peste linie, moldovenii urmând să joace în această seară la Chiajna, cu Viitorul. În etapa următoare, „U" joacă pe terenul Pandurilor, echipă pe care nu a învins-o niciodată în Liga I.



„U" Cluj - FC Braşov 2-0 (2-0)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 1500

Au marcat: Lemnaru (26), Kovacs (38)

„U" Cluj: Veselovsky - Ciupe, Ninu, Abrudan, Târnăcop (75, Mendy) - Bucşa, Cristocea - Takacs, Kovacs (55, Lungu), Borza - Lemnaru (81, Ene)
Antrenor: Mihai Teja

FC Braşov: Bordea - Vagner, Machado, Cr.Ionescu, Serginho - Dias, Mateiu, Aganovic (67, Străuţ), Surdu - Buga, Cristea (58, Tavares)
Antrenor: Ilie Stan

Cartonaşe galbene: - / Aganovic, Vagner

Au arbitrat: Radu Petrescu - Florin Păunescu şi Bogdan Gheorghe

 

Etichete
Comenteaza