„Dr. Mircea Luca", în loc de Cluj Arena. Vor un nou nume pentru stadion

„Dr. Mircea Luca
Vlad Munteanu, noul preşedinte al Universităţii, a anunţat ieri că va trimite o adresă oficială Consiliului Judeţean în care va cere schimbarea numelui stadionului. Uioreanu îi aşteaptă la discuţii.

După mai bine de doi ani de la inaugurare, discuţia privind numele stadionului construit pe locul vechiului „Ion Moina" revine în actualitate. Eticheta Cluj Arena nu a fost de bun la început pe placul fanilor Universităţii, care au cerut ca stadionul să poarte numele unei foste glorii a clubului, iar Mircea Luca a fost alesul unanim al fanilor. Ieri, Vlad Munteanu, preşedintele lui „U", a anunţat că va face un prim pas în acest sens, urmând să propună Consiliului Judeţean (CJ), în mod oficial, schimbarea numelui arenei.

Imediat după ce a fost instalat la „U", Munteanu a vorbit despre apropierea clubului de fani şi refacerea relaţiilor cu autorităţile locale. Cel mai tânăr conducător de club din Liga I a demarat, ieri, o primă acţiune în acest sens şi a pus pe tapet un subiect important pentru suporterii „studenţilor": numele stadionului. Fanii au cerut în mai multe rânduri ca denumirea de Cluj Arena să fie înlocuită cu numele fostului căpitan de legendă al clubului, Dr. Mircea Luca. Statuia acestuia a fost dezvelită în urmă cu două săptămâni, în faţa intrării de la tribuna oficială, ca un prim pas în acest sens. Vlad Munteanu a spus că „U" va trimite o adresă oficială către CJ şi va pune la dispoziţia fanilor o petiţie. Aceasta din urmă va ajunge şi ea pe masa lui Horea Uioreanu preşedintele CJ. „Reidentificarea suporterilor „U"-işti cu acţiunile şi deciziile clubului e o chestiune primordială pentru mine. În ultima perioadă a exista un scurtcircuit în acest sens şi vreau să remediem această situaţie cât mai repede. Vom propune ca numele stadionului să fie schimbat în "Dr. Mircea Luca". Vom trimite o adresă oficială în acest sens către CJ, iar fanii vor avea ocazia să semneze o petiţie care, de asemenea, va fi trimisă forulului", a explicat Vlad Munteanu.


Uioreanu a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că e deschis la orice discuţie pe tema numelui stadionului, adăugând că are în vedere ca şi intrările arenei să fie botezate după personalităţi importante ale sportului clujean. „Sunt deschis la găsirea unei soluţii. Ştiu de această propunere, îi aştept oricând la mine la discuţii pentru a găsi cea mai bună variantă. Iniţial, eu am propus ca fiecare intrare de pe stadion să poarte numele unei personalităţi sportive, nu neapărat fotbalistice şi, poate, să branduim stadionul cu numele unei firme care să şi aducă un venit financiar. Dar, repet, sunt deschis la orice discuţie şi îi aştept să ne aşezăm la masă", a spus Uioreanu.

După inaugurarea noului stadion, fosta conducere a CJ a încercat să găsească o companie care să achiziţioneze pentru o sumă importantă drepturile de a da denumirea. Modelul a fost implementat în ţările din Vest, iar cel mai cunoscut exemplu este cel de la Munchen, acolo unde drepturile de nume pentru stadionul construit în 2005 au fost achiziţionate de asiguratorul arenei Allianz. Un alt exemplu este noua arenă a celor de la Beşiktaş Istanbul, construită cu sprijinul financiar al companiei de telefonie mobilă Vodafone, cea care va da şi numele stadionului de pe malul Bosforului.

„Tata m-a învăţat ce înseamnă „U" Cluj"

Vlad Munteanu a fost învestit ca preşedinte la „U" şi continuă tradiţia familiei, după ce tatăl său, Ion Munteanu, a evoluat pentru „Şepcile roşii" timp de patru ani, la începutul anilor '70. „Vreau să le mulţumesc părinţilor mei pentru că au fost alături de mine la ultimele meciuri. Tata s-a bucurat că a avut ocazia să se întâlnească cu foşti colegi şi chiar mi-a spus că cei patru ani petrecuţi aici au fost cei mai frumoşi ai carierei. El m-a învăţat ce înseamnă „U" Cluj", a spus Munteanu.

Alin ŞUTEA, Titus CRĂCIUN

alinsutea@ziuadecj.ro
tituscraciun@ziuadecj.ro

Etichete
Comenteaza