Din Ardeal se pleacă spre Cupa Mondială: România joacă mâine pe Cluj Arena

Din Ardeal se pleacă spre Cupa Mondială: România joacă mâine pe Cluj Arena
Echipa reprezentativă de rugby a României sparge gheaţa şi devine prima „naţională” de top care evoluează pe Cluj Arena, de la inaugurarea stadionului. Sâmbătă, „stejarii” întâlnesc Portugalia, în drumul spre Cupa Mondială.

Până să ajungă la turneul final, echipa naţională de rugby, singura reprezentativă a României care a participat la toate ediţiile Cupei Mondiale, trebuie să se menţină pe unul dintre primele două locuri în Cupa Europeană a Naţiunilor. Mâine, „stejarii" vor întâlni Portugalia, un adversar facil, însă excelent pentru prima partidă din 2014. Meciul se va juca pe Cluj Arena, de la ora 16:00, şi va fi prima confruntare internaţională de anvergură la nivel de echipă naţională găzduită de stadionul din centrul Clujului.

Dacă în ultimii ani echipa naţională şi-a disputat partidele de pe teren propriu exclusiv pe arena „Arcul de Triumf" din capitală, în 2014 conducerea Federaţiei a decis ca „stejarii" să ia contact şi cu fanii din Cluj sau Constanţa. Astfel, conform calendarului, România va disputa partidele cu Portugalia (mâine) şi Spania (22 februarie) pe Cluj Arena, în timp ce jocul contra Belgiei, din 8 martie, se va disputa la malul mării. Jucătorii au ajuns încă de sâmbăta trecută la Cluj, iar în această săptămână s-au antrenat la baza sportivă „Unirea", din cartierul Mănăştur, pe teren sintetic.

Din lotul „stejarilor" nu va lipsi Csaba Gall, triplu campion al României cu CSM Baia Mare, însă un rugbist crescut la Universitatea Cluj, club la care a evoluat până în 2006. Gall a mărturisit că nu simte o presiune suplimentară din cauza faptului că va evolua în oraşul său natal, ci dimpotrivă, se va simţi mai motivat. „E oraşul în care m-am născut şi unde am început rugby-ul, e normal să fiu mai motivat, nici vorbă de presiune. Presiunea e pe umerii naţionalei Portugaliei, ei sunt cei care trebuie să învingă, îşi joacă ultima şansă. Eu pot doar să le promit fanilor din Ardeal că vom juca la capacitate maximă şi le vom oferi o victorie", a spus Csaba Gall, la finalul antrenamentelor de marţi.

Ca fapt inedit, fanii care vor veni mâine pe Cluj Arena vor avea ocazia să vadă, în premieră, noile echipamente ale rugbiştilor, lansate special pentru campania din acest an. Stilul ales este unul tradiţional, iar pe galbenul echipamentului vor fi imprimate coarnele de berbec, într-o formă stilizată. „Cu acest nou echipament, îmbogăţit cu simboluri străvechi, „stejarii" îi vor avea alături pe toţi strămoşii lor, de la care vor împrumuta mai multă putere, tenacitate, ambiţie. Semnele sunt binecuvântarea ancestrală care ne va ajuta să reuşim în acest an decisiv pentru rugby-ul românesc", a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei române de Rugby la prezentarea echipamentului oficial.

Partida dintre România şi Portugalia se va desfăşura mâine, de la ora 16:00, pe Cluj Arena, fiind transmisă în direct de TVR 1. După cinci meciuri jucate în Cupa Europeană a Naţiunilor, „stejarii" ocupă locul secund, cu 18 puncte, la egalitate cu liderul Georgia. De altfel, partida contra gruzinilor a fost singura pe care România nu a câştigat-o în prima parte a campaniei, duelul de la Bucureşti terminându-se la egalitate. Pe locul trei, la şase puncte distanţă, se află Rusia. Primele două echipe vor merge direct la Cupa Mondială de anul viitor, din Anglia.

Cu cine mai joacă România

Conform programului afişat de site-ul oficial al FRR, programul reprezentativei de rugby în Cupa Europeană a Naţiunilor este următorul:

01.02.2014 - România vs Portugalia - Cluj - Cluj Arena - ora 16.00 (TVR1)

08.02.2014 - Rusia vs Romania - Krasnodar - ora urmeaza a fi stabilita

22.02.2014 - Romania vs Spania - Cluj - Cluj Arena - ora 14.30 (TVR1)

08.03.2014 - Romania vs Belgia - Constanta - Mihai Naca - ora 14.30 (TVR1)

15.03.2014 - Georgia vs Romania - Tbilisi - ora urmeaza a fi stabilita

Lotul „stejarilor" şi preţul biletelor

Înaintare: Paulică Ion (USAP), Mihaiţă Lazar (Castres), Andrei Ursache (Carcassonne), Horaţiu Pungea (Scarlets), Andrei Rădoi (Ealing Trailfinders), Florin Bardasu (CSM Baia Mare), Eugen Capăţână (RCM Timişoara), Valentin Popirlan (RCM Timisoara), Marius Sirbe (Tarbes), Alin Coste (USBPA), Cristian Munteanu (USRP), Mihai Macovei (Saint Nazaire), Viorel Lucaci (CSA Steaua), Alexandru Mitu (CSM Bucuresti), Stelian Burcea (RCM Timisoara), Vlad Nistor (Castres).

Treisferturi: Florin Surugiu (CSM Bucuresti), Ciprian Căplescu (RCJ Farul Constanta), George Oprea (CSM Baia Mare), Valentin Calafeteanu (RCM Timisoara), Csaba Gal (CSM Baia Mare), Cristian Diniş (CSM Baia Mare), Florin Vlaicu (RCJ Farul Constanta), Florin Ioniţă (CSA Steaua), Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Adrian Apostol (RCJ Farul Constanta), Madalin Lemnaru (RCM Timisoara), Claudiu Neagu (RCJ Farul Constanta), Cătalin Fercu (RCM Timisoara), Dorin Manole (Orthez).

Biletele pentru partida dintre România şi Portugalia costă 10 lei, intrarea generală, în timp ce tinerii sub 18 ani vor achita doar 1 leu pentru un tichet. Organizatorii au scos la vânzare şi bilete la VIP, în valoare de 50 de lei. Biletele pot fi achiziţionate de la casele amenajate la Cluj Arena.

 

Comenteaza