Derby la retrogradare pe Cluj Arena: Două echipe şi o ultimă şansă!

Derby la retrogradare pe Cluj Arena: Două echipe şi o ultimă şansă!
„U” şi Corona Braşov se întâlnesc maine, la Cluj, într-un meci extrem de important în lupta din subsol. Învinsa îşi poate face bagajele pentru Liga a II-a.

Despărţite de un singur punct în clasament, cu menţiunea că „studenţii" mai au de jucat o restanţă cu Steaua, „U" şi Corona Braşov se întâlnesc azi în „meciul ultimei şanse". Clujenii pornesc din postura de favoriţi, mai ales datorită rezultatului bun din ultimul meci din Liga I, jucat ce-i drept acum trei săptămâni, 3-1 cu Viitorul Constanţa. De cealaltă parte, Ionel Gane, antrenorul Coronei a anunţat deja că vine să atace, orice alt rezultat înafara victoriei scoţând echipa sa din luptă.

Mihai Teja, omul adus de Florian Walter să revitalizeze Universitatea, a avut trei săptămâni la dispoziţie pentru a pregăti meciurile cu Corona şi FC Braşov, cruciale în lupta pentru evitarea retrogradării. Primul dintr ele e azi, de la ora 18:30, pe Cluj Arena, însă Teja a evitat să-i dea o conotaţie decisivă. Antrenorul a recunoscut că e nevoit să antreneze sub presiunea constantă a rezultatelor, dar crede că jucătorii vor fi destul de lucizi pentru a nu claca în faţa celor două examene. „E norma să fie presiune, indiferent de poziţia pe care te afli în clasament. Dacă eram între primele cinci, spre exemplu, trebuia să câştigăm fiecare meci pentru a ne bate la Europa, dacă eram la mijlocul clasamentului aveai obiectivul de a nu pica în zona fierbinte, aşa că fiecare meci îl joci cu presiune. Eu încerc să transform acest aspect într-unul pozitiv, jucătorii să înţeleagă importanţa meciurilor, dar să nu fie afectaţi de asta, să rămână concentraţi", a spus Teja înaintea partidei de azi. În schimb, Vali Lemnaru, golgheterul echipei în acest sezon, cu trei goluri, nu s-a ferit să eticheteze cele două meciuri care urmează drept decisive. Lemnaru şi-a avertizat colegii că fără şase puncte cu Corona şi Braşov sunt şanse mici să mai spere la evitarea retrogradării. „„Ne aşteaptă două partide foarte grele, de care poate depinde viitorul nostru. Dacă nu batem pe Corona şi FC Braşov avem şanse mici să mai scăpăm de retrogradare. Trebuie să ne obişnuim cu presiunea. Eu am revenit cu bucurie la „U", m-am simţit foarte bine aici şi în trecut, sper ca şi acum să-mi îndeplinesc obiectivul", a spus atacantul venit în urmă cu o lună şi jumătate de la Pandurii.

Lemnaru este anunţat titular în partida de azi, urmând să fie distribuit ca vârf împins într-un modul 1-4-2-3-1. De altfel, este puţin probabil ca Teja să schimbe prea mult din distribuţia care a învins Viitorul în urmă cu trei săptămâni, astfel că primul „11" al „studenţilor" ar putea arăta astfel: Veselovksy - Ciupe, Ninu, Abrudan, Mendy - Bucşa, Cristocea - Takacs (Rilke), Calcan, Borza - Lemnaru.

În tabăra echipei susţinute exclusive din fondurile Primăriei Braşov, lucrurile sunt extrem de clare: victorie la Cluj sau adio Liga I! A spus-o şi antrenorul Ionel Gane, care crede că un succes pe Cluj Arena, deşi greu de obţinut, ar readuce echipa sa în lupta pentru evitarea retrogradării. Gane a anunţat că vrea să ia cele trei puncte cu orice preţ, astfel că va ataca cu toate liniile. „Dacă la alte meciuri ne-am fi mulţumit cu un punct, acum nu mai e cazul. Mergem să luăm trei puncte, altfel distanţa faţă de locurile care aduc salvarea se adînceşte mult. Nu îmi place să folosesc cuvîntul imposibil, dar fără o victorie al Cluj ne va fi extrem de greu. În schimb, dacă batem, păstrăm şanse pentru salvare", a spus tehnicianul Coronei.

Partida dintre „U" şi Corona Braşov se va juca luni, de la ora 18:30, pe Cluj Arena, fiind transmisă în direct de Digisport. Va fi prima întâlnire oficială dintre cele două grupări, braşovenii fiind înfinţaţi abia în 2010. Interesant este, însă, că gruparea susţinută de Primăria Braşov a întâlnit formaţia a II-a a Universităţii în urmă cu trei ani, atunci când cele două evoluau în al treilea eşalon. Corona a promovat atunci fără probleme în eşalonul secund, iar „U" II, echipă la care evoluau, printre alţii, Calcan, Kovacs, Takacs sau Ursu, a terminat în prima jumătate a clasamentului.

 

Etichete
Comenteaza