DA pentru "U". Noul club alb-negru, aprobat în consiliul local

DA pentru
Clubul sportiv de drept privat care ar putea prelua marca Universitatea a fost votat în unanimitate de consilierii locali.

Primarul Emil Boc a propus miercuri introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local a unui punct suplimentar, care presupunea aprobarea de către aleşi a participării CL în acţionariatul unui club sportiv de drept privat. Clubul sportiv „Alb-Negru" a fost gândit pentru a duce mai departe numele Universitatea, în cazul în care actuala structură dispare.

Prezentarea situaţiei a fost făcută de consilierul local Radu Constantea, votat reprezentant al CL în Consiliul Director al noului club. „Ne-am gândit la o construcţie a comunităţii, un club sportiv de drept privat care să poată prelua marca şi palmaresul Universităţii dacă actuala structură este declarată falimentară sau dacă nu se înscrie în campionatul naţional 2016-2017", a spus Constantea.

El a fost însoţit la şedinţa de consiliu local de Remus Câmpeanu, fosta glorie a Universităţii.

Consilierii locali au aprobat în unanimitate participarea CL în noul club. Din acţionariat mai fac parte cele şase universităţi clujene, care la rândul lor au dezbătut aderarea la noua organizaţie în senat. Paşii următori pentru parafarea înfiinţării trec pe la notar şi pe la tribunal. E nevoie de asemenea de aprobări de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi de la Federația Române de Fotbal, apoi clubul se înscrie la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Cluj.

„Proiectul porneşte exact de la spiritul Universităţii, de la modul în care clubul a fost creat: de la universităţile clujene. Am decis ca primăria, împreună cu cele şase universităţi, să înfiinţeze un club sportiv de drept privat, pe legea asociaţiilor. Acest club ar urma să primească brandul şi palmaresul, să devină „U", şi să continue din liga a patra, Doamne ajută din liga a treia, dacă nu se vor înscrie destule echipe în acest eşalon şi federaţia va fi de acord. Asta înseamnă că Universitatea va avea continuitate în sezonul viitor, în caz că se pronunţă falimentul. (...) Sunt proceduri care durează şi nu putem aştepta falimentul clubului, pentru că după aceea nu vom mai avea timp să înscriem echipa în campionat", declara Emil Boc, la Realitatea FM Cluj, în luna aprilie.

Radu Constantea va participa joi, de la ora 13, la emisiunea "1 la 1", de la Realitatea FM, şi va vorbi despre planurile pentru noul "U".

Comenteaza