Cristi Pojar, despre noul proiect "U". "Vreau să le inoculez tinerilor spiritul universitar"

 Cristi Pojar, despre noul proiect
Fostul mare jucător al Universității Cluj, Cristi Pojar, a vorbit, miercuri, despre proiectul noii echipe inițiat de autoritățile locale.

"Sincer să fiu, nu aș dori să discut pe această temă până nu se va concretiza situația vechii societăți. Sunt multe speculații. Aștept o declarație oficială, unde să scrie negru pe alb ce se va întâmpla cu brandul "U". Ideal ar fi fost să nu se ajungă aici. Mi-aș fi dorit continuitate, dar dacă nu există bani, asta e", a afirmat Pojar.

Noua echipă a "studenților" ar urma să fie formată din jucători crescuți în propria pepinieră. Chiar şi antrenorii sunt tot "U"-işti pur-sânge.

"E un lucru cât se poate de normal. Cei care se implică acum au un anumit plan de bătaie. Dar, repet, aștept să văd care e filosofia acestui proiect. Eu pun accent pe corectitudine, și mi-aș dori să fie ceva serios. În orice caz, o remaniere a lotului e bună. Asta am încercat și eu să fac când am activat aici ultima dată. Să le inoculez tinerilor spiritul universitar. Dacă va fi să se concretizeze demersul actual, atunci așa să fie", a spus el.

Cristi Pojar a comparat situația celor de la "U" cu cea a altor formații din țară. "Am strâns aproape 27 ani la acest club. Deci, aproape un sfert din existența sa. Vedem cu părere de rău că ceea ce se întâmplă aici nu e un caz singular. Echipe cu tradiție, precum Rapidul, Petrolul, Craiova sau Timișoara, au intrat la rândul lor în faliment. E o situație foarte dificilă la nivel național", a specificat acesta.

Pojar și-a amintit de meciul de retragere pe care i l-a pregătit "U" Cluj, în 2011, chiar la inaugurarea oficială a Cluj Arena. "A fost frumos. M-am reîntors acasă, iar inaugurarea arenei a fost coroborată cu retragerea mea. Am avut un amical cu Kuban Krasnodar. E o amintire pe care o port cu mândrie în sufletul meu", a adăugat el.

Fostul fotbalist al "șepcilor roșii" a discutat și despre colaborarea cu Dan Petrescu. "Am lucrat cu el 11 ani, la Kuban, la Wisla, la Dinamo Moscova, la Urziceni. La Unirea am contribuit alături de el la câștigarea titlului din 2009. Am avut prilejul de a participa în Champions League. Dar nu mi-a fost ușor, pentru că am stat mult timp departe de familie. Tocmai de aceea am și refuzat oferta sa de a veni la ASA, anul trecut și apoi în China, la Jiangsu Suning. Fotbalul e important pentru mine, dar cel mai mult mă gândesc la familie", a mai zis Pojar.

Cristi Pojar (49 ani) a debutat la "U" Cluj pe când avea 17 ani și se afla la celebra școală Luceafărul. În timpul carierei sale, a strâns peste 10 sezoane la Universitatea în primul eșalon românesc, aceasta fiind singura echipă la care a evoluat ca fotbalist.

CITEŞTE ŞI Sabău + Falub + juniorii din Liga Elitelor. "U" merge mai departe pe mâna clujenilor

Comenteaza