CFR se duelează cu fostul antrenor. Miriuță: ”Aștept cu drag să-i revăd pe jucători, dar vreau victoria”

CFR se duelează cu fostul antrenor. Miriuță: ”Aștept cu drag să-i revăd pe jucători, dar vreau victoria”
CFR Cluj va evolua pe terenul Concordiei Chiajna în acest weekend. Antrenorul ilfovenilor, Vasile Miriuță, e nerăbdător să-și revadă fosta echipă, dar anunță că va da totul pentru victorie.

Deși s-au făcut multe transferuri la echipă, în lotul "feroviarilor" se regăsesc și o parte dintre jucătorii cu care a lucrat Miriuță în sezonul trecut. Printre aceștia se numără Ciprian Deac, Mario Camora, Andrei Mureșan, Bryan Nouvier, Cosmin Vâtcă sau Laurențiu Rus.

Vasile Miriuță are la rândul său fotbaliști pe care i-a pregătit și în Gruia. E vorba de Paul Batin, Dino Spehar și Cristi Bud. Batin a fost antrenat de Miriuță la primul mandat de la CFR, în 2014.

Spehar a venit la Cluj în iarna acestui an, dar nu a prins niciun minut din cauza unei accidentări. Bud este golgheterul CFR-ului din sezonul precedent, cu 11 reușite. Înainte de a veni la Chiajna, a evoluat în 5 meciuri pentru ACS Poli Timișoara, fără să marcheze vreun gol.

CFR Cluj este liderul clasamentului, cu 22 puncte. Ardelenii au înregistrat până acum 7 victorii, un egal și o singură înfrângere. În ultima rundă, CFR a învins-o acasă cu 2-1 pe CS Universitatea Craiova.

Concordia Chiajna ocupă locul 12, cu doar 5 puncte. Ilfovenii au câștigat o singură partidă până acum. În ultima rundă, elevii lui Vasile Miriuță s-au impus cu 2-1 pe terenul lui Gaz Metan Mediaș. Unul dintre marcatorii Chiajnei a fost Batin, ex-jucător al CFR-ului. În celelalte partide, Concordia a scos 2 remize și a pierdut 6 jocuri.

Vasile Miriuță se află pe banca Concordiei din etapa a doua, după plecarea lui Dan Alexa. Fostul tehnician din Gruia este nerăbdător să-și revadă echipa pe care a pregătit-o anul trecut, dar anunță că va da totul pentru victorie.

"Ne așteaptă un meci foarte greu. CFR e favorită. E pe primul loc meritat. Aștept cu mare drag să revăd jucătorii pe care i-am antrenat acolo. Dar vom da tot ce e mai bun din noi ca să scoatem un rezultat pozitiv. Victoria de la Mediaș ne-a dat încredere. Pentru noi e un joc ca oricare altul. Am avut o perioadă mai nefastă. Așa se întâmplă când ești o echipă mai mică. Dar importantă e victoria", a spus Miriuță pentru ZIUA de CLUJ.

Concordia Chiajna - CFR Cluj se joacă duminică, de la ora 18:00, în etapa a 10-a din Liga 1. Sezonul trecut, cu Miriuță pe bancă, "feroviarii" au înregistrat 2 victorii în fața ilfovenilor (2-0 la Cluj și 2-1 la Chiajna).

Sub comanda lui Vasile Miriuță, CFR a terminat pe locul 4 campionatul trecut. Ardelenii au avut 6 puncte în minus la începutul sezonului, dar au reușit să se califice în play-off. La finalul lunii mai, echipa din Gruia a scăpat de insolvență după mai bine de doi ani.

Comenteaza