ANALIZA OM CU OM. Evoluția "feroviarilor" din meciul cu Pandurii

ANALIZA OM CU OM. Evoluția
CFR Cluj a remizat (1-1) duminică, la Severin, cu Pandurii Târgu-Jiu, în cea de-a patra etapă de campionat. Scorul a fost deschis de oaspeți, în minutul 75, prin Mrzljak. "Vișiniii" au reușit să egaleze 5 minute mai târziu prin reușita lui Cristian Lopez. ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a celor 14 jucători utilizați de Vasile Miriuță.

MIHAI MINCĂ - 5

Portarul de 32 ani se află la al treilea meci în tricoul CFR-ului din acest sezon. El a mai evoluat în egalul cu Dinamo (0-0), din campionat, dar și în partida cu Craiova din Cupa Ligii (0-0, 3-2 p.). În confruntarea cu gorjenii, a încasat primul gol din actuala stagiune. În minutul 75, a fost surpins de o torpilă de la 30 metri expediată de Mrzljak. În minutul 61, a avut o intervenție salvatoare la șutul lui Claudiu Voiculeț.

TIAGO LOPES - 5

Jucătorul de 27 ani a evoluat în meciul cu gorjenii pe postul de fundaș stânga. Poziția sa de bază este cea de aripă dreaptă a apărării, dar în confruntarea cu Pandurii l-a înlocuit pe Mario Camora. Titularul postului de fundaș stânga a suferit o accidentare în meciul cu Craiova, din Cupa Ligii. Tiago Lopes a avut o prestație destul de bună. Nu a întâmpinat prea multe probleme din partea vârfului dreapta de la gazde, Ovidiu Herea.

ANDREI MUREȘAN - 4

Fundașul central al "feroviarilor" a avut o evoluție mulțumitoare în disputa cu formația lui Grigoraș. Dar l-a scăpat de câteva ori din marcaj pe atacantul George Țucudean. A comunicat destul de bine cu coechipierul său din linia defensivă, Ionuț Larie.

IONUȚ LARIE - 4

Fundașul de 29 ani s-a descurcat destul de bine în fața lui Țucudean. Dar a întâmpinat, la rândul său, unele dificultăți din partea acestuia. Totuși, niciuna dintre acțiunile fostului atacant de la Dinamo nu s-au finalizat cu gol. Asemeni coechipierului Mureșan, Larie este un jucător tehnic și greu de deposedat.

ANDREI PETELEU - 4

Fotbalistul adus în această vară de la Petrolul a bifat primul meci în Liga 1 pentru CFR Cluj. Debutul în tricoul "alb-vișiniu" l-a făcut joi, în disputa cu CS U Craiova din Cupa Ligii. La doar 23 ani, este un jucător destul de tânăr și promițător. În meciul de duminică, nu a avut prea multe probleme în fața vârfului Claudiu Voiculeț. Fostul jucător al CFR-ului și-a încercat norocul la poarta lui Mincă cu șuturi din afara careului.

JUAN CARLOS RUIZ - 5

Fotbalistul spaniol a fost odihnit de Miriuță în confruntarea precedentă, cu Craiova. În partida de la Severin, Juan Carlos l-a marcat în numeroase situații pe mijlocașul dreapta de la Pandurii, Vali Munteanu. Jucătorul de 25 ani a avut și o șansă de înscrie în meciul de duminică. În minutul 6, elevul lui Miriuță a tras din interiorul careului, însă mingea a ocolit milimetric vinclul. A fost scos de pe teren în minutul 71, fiind înlocuit cu Laszlo Hodgyai.

FILIPE NASCIMENTO - 5

Mijlocașul de 21 ani a transformat penalty-ul decisiv în confruntarea cu CS U Craiova, din Cupa Ligii. Duminică, a creat faza golului egalizator din partida cu Pandurii Târgu-Jiu. În minutul 80, atacantul Cristian Lopez a reluat balonul centrat de acesta, din lovitură liberă, în poartă. Nascimento poate evolua atât în linia de mijloc a terenului, cât și pe postul de mijlocaș ofensiv. Nu a întâmpinat prea multe dificultăți în fața lui Obodo, de la oaspeți.

DAVIDE PETRUCCI - 5

"Decarul" clujenilor nu a mai reușit să pună în pericol buturile adverse, așa cum a reușit în meciurile cu Dinamo și CS U Craiova. În schimb, a fost un adevărat scut în fața internaționalui Sănmărtean. În minutul 53, fotbalistul italian l-a împiedicat pe veteranul de 36 ani să pătrundă în careul clujean. A susținut linia dreaptă și centrală a ofensivei prin pase și centrări precise.

ALEXANDRU PĂUN - 4

Mijlocașul de 21 ani a fost lăsat în fara lotului la partida cu oltenii, din Cupa Ligii. Față de confruntările anterioare din campionat, Păun a avut o evoluție destul de modestă în meciul cu Pandurii lui Grigoraș. Nu a avut ocazii notabile de a marca. Însă, este un jucător tânăr și de perspectivă.

CRISTIAN LOPEZ - 6

Atacantul spaniol a fost omul meciului pentru CFR, la Severin. În minutul 15, a avut o mare ocazie de a deschide scorul după un șut din poziție centrală. Totuși, Lopez avea să se facă remarcat în minutul 80. În acel moment, "feroviarii" erau conduși cu 1-0 după torpila de la 30 metri a lui Mrzljak. Dar jucătorul de 27 a reușit să restabilească egalitatea de pe tabelă 5 minute mai târziu. El a reluat în poartă un balon centrat din lovitură liberă de Filipe Nascimento. Este al doilea gol înscris de Cristian Lopez din actuala ediție a Ligii 1, după cel marcat cu Concordia. A fost schimbat cu Răzvan Horj în minutul 85.

BRYAN NOUVIER - 4

Francezul de 21 ani a avut o prestație modestă în meciul de la Severin. În minutul 58, a avut o șansă de gol, dar mingea trimisă de acesta s-a oprit în brațele portarului David Lazăr. Se află într-o oarecare scădere de formă față de meciurile anterioare. A fost schimbat cu Alexandru Neagu, în minutul 66.

ALEXANDRU NEAGU - 4

Fotbalistul adus de la Academia Clinceni a bifat al treilea joc în tricoul CFR-ului. În partida cu Craiova, de joi, a avut o șansă mare de a înscrie la scurt timp după ce a intrat pe teren. Duminică, Neagu a fost introdus în primul "11" în minutul 66. Mijlocașul român l-a înlocuit pe francezul Bryan Nouvier. A avut o prestație mulțumitoare. A fost introdus de Miriuță cu scopul conservării rezultatului de pe tabelă.

LASZLO HODGYAI - 5

Jucătorul de origine maghiară a debutat la CFR în partida cu Dinamo, de săptămâna trecută. În disputa cu Pandurii, a fost introdus pe teren în minutul 71, în locul spaniolului Juan Carlos Ruiz. Chiar dacă nu a jucat prea mult, a avut o evoluție destul de bună. A susținut atacul "feroviarilor" prin pase și centrări precise. La scurt după intrarea pe gazon, a avut și o acțiune care s-ar fi putut finaliza cu gol. Hodgyai a pătruns în careu, dar nu a găsit un culoar de șut adecvat.

RĂZVAN HORJ - fără notă

Jucătorul format la centrul de copii și juniori al CFR-ului crește de la o zi la alta. Este un fotbalist cu evoluții constante. În meciul de duminică, fundașul de 20 ani nu a avut suficient timp pentru a se face remarcat. Horj a intrat pe teren în minutul 85 pentru a închide jocul. Acesta l-a înlocuit pe atacantul Cristian Lopez, fotbalistul care a restabilit egalitatea pentru clujeni în minutul 80.

Comenteaza