ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat "feroviarii" în meciul cu Gaz Metan

ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat
CFR Cluj a remizat (1-1), luni, pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaş, în etapa cu numărul 10 din campinatul intern. ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a celor 14 fotbalişti utilizaţi de Vasile Miriuţă.

MIHAI MINCĂ - 6

Cu Mincă în poartă, CFR nu a pierdut niciun meci în acest sezon. În partida cu Gaz Metan, goalkeeperul de 32 ani a încasat un gol (`45), dar a avut şi o interveţie salvatoare (`57). Exceptând cele două faze, portarul român nu a întâmpinat alte dificultăţi din partea formaţiei adverse.

ANDREI TÎNC - 5

Andrei Tînc a bifat al treilea meci din actuala stagiune şi primul ca titular. Fundaşul de 31 ani a evoluat pe banda dreaptă, în locul lui Tiago Lopes. Acesta din urmă nu s-a aflat în lot, fiind suspendat. Prestaţia lui Tînc a fost destul de bună, având şi o şansă de gol (`4). Cu toate acestea, Tînc a greşit la golul medieşenilor (`45), când l-a scăpat din marcaj pe Llullaku. A fost schimbat la pauză, fiind înlocuit cu mijlocaşul Alexandru Chiriţă.

IONUŢ LARIE - 6

După meciul de luni, Larie rămâne singurul jucător al "ferovarilor" care a fost integralist în toate cele 10 etape de campionat. De-a lungul confruntării cu medieşenii, fundaşul central nu a întâmpinat mari probleme din partea ofensivei adverse. În minutul 79, a fost foarte aproape de a înscrie, când a trimis cu capul puţin peste poarta lui Pleşca.

RĂZVAN HORJ - 5

Fundaşul de 20 ani se află la al treilea meci consecutiv în care a evoluat integralist. După eliminarea lui Mureşan, în etapa a şaptea, Horj a devenit jucător de bază în linia centrală a defensivei. Este un fotbalist tânăr şi promiţător.

ANDREI PETELEU - 5

Fundaşul de 24 ani a strâns şapte meciuri în actualul sezon, în şase dintre ele fiind integralist. După accidentarea lui Camora, Peteleu a devenit titular incontestabil pe postul de fundaş stânga. Evoluţiile din ultimele etape au fost satisfăcătoare, fiind o bună alternativă pentru căpitanul "feroviarilor".

LAURENŢIU RUS - 5

Mijlocaşul de 31 ani a venit în Gruia la finalul lunii august, ultima dată evoluând pentru FC Voluntari. Până acum, a adunat patru apariţii în tricoul "feroviarilor". În disputa cu medieşenii, Laurenţiu Rus a prins toate minutele întâlnirii şi a avut o şansă de gol pe finalul jocului. În minutul 76, a şutat foarte aproape de poarta lui Pleşca de la 18 metri. În minutul 68, Rus a încasat şi un cartonaş galben.

FILIPE NASCIMENTO - 6

Fotbalistul portughez nu a avut o evoluţie foarte convingătoare. Golul egalizator marcat din penalty (`59), însă, a contribuit la păstratrea invincibilităţii clujenilor de pe tere propri. CFR nu a mai pierdut acasă dn 1 decembrie 2015, când era întrecută cu 1-2 de Pandurii Tg. Jiu. Nascimento a oferit şi o centrare care se putea finaliza cu gol, la cornerul din minutul 4. 

TOMISLAV SORSA - 5

Mijlocaşul croat a ajuns la trei meciuri de la venirea în Gruia. Etapa trecută, fotbalistul de 27 ani a oferit o pasă decisivă la golul de 2-1 din partida cu Steaua, marcat de Cristi Bud. În minutul 40 al confruntării cu Gaz Metan, Sorsa a creat o altă acţiune care se putea finaliza cu gol. Centrarea acestuia, însă, a fost reluată este poartă de Ruiz.

JUAN CARLOS RUIZ - 6

Fotbalistul spaniol a avut o prestaţie destul de bună în meciul cu trupa lui Pustai. În minutul 36, Ruiz i-a oferit o pasă în careul mic lui Cristi Bud, dar vârful de 31 ani a ratat singur cu portarul. Mijlocaşul de 25 ani a avut, la rândul său, o şansă de a marca pe finalul primei reprize (`40). A fost schimbat la pauză, în locul său intrând Billel Omrani.

BRYAN NOUVIER - 5

Nouvier a bifat toate minutele disputei cu Gaz Metan. În minutul 90, francezul a avut o şansă importantă de a înscrie, dar şutul său a trecut puţin pe lângă poarta adversă. Prestaţia sa a fost bună, per ansamblu.

CRISTI BUD - 6

Faţă de ultimele două partide, când a marcat nu mai puţin de cinci goluri, Cristi Bud a avut un randament mai modest. În minutul 36, atacantul român a ratat o mare ocazie de gol, când a şutat pe lângă poartă dintr-o situaţie de unu la unu.Cu toate acestea, Bud este golgheterul "feroviarilor" (6 goluri) şi e de aşteptat ca în rundele viitoare să aibă o prestaţie mult mai bună.

ALEXANDRU CHIRIŢĂ - 5

Mijlocaşul de 20 ani a bifat primul meci de campionat în tricoul "vişiniilor". În minutul 46, Miriuţă l-a introdus în locul fundaşului Andrei Tînc pentru a forţa egalarea. Nu a avut prea mult timp ca să se evidenţieze, dar este un jucător tânăr şi de mare perspectivă.

BILLEL OMRANI - 6

Franco-algerianul adus de la Olympique Marseille a debutat cu gol la CFR, în urmă cu două etape. În jocul cu Gaz Metan, atacantul de 23 ani a intrat pe teren în minutul 46, în locul mijlocaşului Juan Carlos Ruiz. În minutul 63, a fost aproape de a marca după o acţiune personală. Omrani a şutat de la şapte metri, dar balonul a fost reţinut de portarul oaspeţilor.

ALEXANDRU PĂUN - 5

Mijlocaşul de 21 ani a revenit în echipa lui Miriuţă, după două etape în care a stat în afara lotului. Păun a intrat în minutul 71, în locul croatului Tomislavv Sorsa. La scurt timp de la pătrunderea pe gazon, internaţionalul de tineret a fost aproape de gol, acesta şutând de la 16 metri în braţele lui Pleşca (`83).

Comenteaza