90 de minute până la Rio! „Ganezul” e convins: „Ne putem califica, jucătorii pot fi eroi, să nu se gândească la bani”

90 de minute până la Rio! „Ganezul”  e convins: „Ne putem califica, jucătorii pot fi eroi, să nu se gândească la bani”
Ionel Ganea, unul dintre cei mai importanţi atacanţi pe care i-a avut România în ultimii 15 ani, crede în continuare în şansele naţionalei şi le-a transmis jucătorilor să lase bonusurile financiare pe plan secund.

În urmă cu 13 ani, golul lui Ionel Ganea îi făcea pe români să iasă în stradă şi să sărbătorească o calificare istorică în sferturile Campionatului European. O senzaţie pe care de atunci suporterii naţionalei n-au mai trăit-o, dar care s-ar putea repeta chiar în această seară. România e la 90 de minute de calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, dar pentru a ajunge acolo „tricolorii" trebuie să remonteze înfrângere din turul de la Atena, 1-3. Ganea crede în Victor Piţurcă şi e convins că diferenţa dintre România şi Grecia nu e cea afişată pe tabela arenei „Karaiskakis".

Între România şi Brazilia stau Grecia şi 90 de minute pe „Naţional Arena", timp suficient pentru ca tricolorii să întoarcă acel 1-3 de vineri, contra Greciei. Ionel Ganea, omul cu 45 de selecţii şi 19 goluri în tricoul naţionalei, a vorbit fără menajamente despre returul din această seară şi spune că atitudinea jucătorilor noştri poate face diferenţa. Ganea l-a „pus la punct" şi pe Răzvan Raţ, după ce jucătorul lui West Ham United a acuzat Federaţia că nu le-a achitat jucătorilor prima de 250.000 de euro pentru calificarea la baraj. „Nu vreau să supăr pe nimeni, dar jucători ca Raţ, Marica sau Torje, cu salarii foarte bune la echipele de club, nu au voie să se gândească la bani înaintea unui asemenea meci. E o ocazie unică pentru ei, să-şi imagineze doar cât se va scrie despre ei dacă ajung la Mondial, vor fi nişte eroi. Asta trebuie să-i intereseze pe ei şi nu banii", a spus „Ganezul".

Atacantul a debutat la prima reprezentativă în 1999, chiar sub comanda lui Victor Piţurcă, într-un meci cu Estonia, în care a şi reuşit să marcheze. Deşi criticat de majoritatea microbiştilor pentru alegerile de la Atena, Piţurcă poate fi unul dintre oamenii cheie ai unei calificări istorice, crede Ganea. „Îl cunosc bine pe nea Piţi şi ştiu cum poate motiva jucătorii înaintea unui meci important. Piţurcă e genul de antrenor care analizează mult adversarul şi încearcă soluţii pentru bloca jocul. Din păcate nici nu există foarte multe opţiuni. Până marţi (azi - n.red) nu se pot schimba multe, doar atitudinea poate fi diferită, iar aici se va juca această dublă. Dacă jucătorii îşi vor schimba abordarea, vor intra convinşi că-i pot bate pe greci, eu cred că ne vom califica. Să nu uităm că nu asta e diferenţa dintre cele două echipe. Am încasat un gol aiurea, contrar cursului jocului, dintr-un offside evident. Dacă intram cu 1-1 la pauză alta era abordarea. Le transmit suporterilor naţionalei să fie optimişti, să creadă până în ultimul minut", a spus Ionel Ganea, antrenorul care a reuşit să scape „U" de la retrogradare, după un retur de excepţie.
Meciul dintre România şi Grecia se va disputa în această seară, pe Arena Naţională din Bucureşti, de la ora 21:00, şi va fi transmis în direct de Antena1. În tur, grecii s-au impus cu scorul de 3-1, pe stadionul „Karaiskakis" de lângă Pireu.

Ganea jr., convocat la naţională

În familia Ganea, tradiţia merge mai departe. George Ganea, fiul fostului internaţional, evoluează pentru Universitatea Cluj la nivel de juniori, iar în această săptămână a fost convocat la o acţiune a echipei naţionale Under 15 a României. „Eu îl susţin cu tot ce pot, sper să-mi calce pe urme", a spus fostul atacant.

 

Etichete
Comenteaza