Vom avea un spray nazal anti-COVID care să împiedice şi transmiterea?

Vom avea un spray nazal anti-COVID care să împiedice şi transmiterea?
| Foto: news.sky.com

Un studiu care este încă în desfășurare la Universitatea din Birmingham a dezvoltat un spray nazal care să ne preotejeze împotriva Covid-19. Spray-ul conține o substanță care neutralizează virusul.

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au dezvoltat un spray nazal care pretinde să prevină atât infectarea cu coronavirus, cât și răspândirea, relatează Sky News.

Spray-ul „blochează” particulele de virus în interiorul nasului, de unde poate fi eliminat fie prin suflarea nasului, fie prin înghițire, arată studiul.

Deoarece virusul este încapsulat în spray, acesta este împiedicat să fie preluat de către organism, așa că dacă particulele de virus sunt transmise unei alte persoane prin strănut sau tuse, persoana respectivă este mai puțin probabil să fie infectată cu particule active de virus, spun cercetătorii.

Profesorul Liam Grover, unul dintre principalii autori ai studiului, a declarat: „Deși nasul filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecțiilor, iar majoritatea virușilor se transmit prin aer. Spray-ul pe care l-am creat oferă această protecție și poate, de asemenea, împiedica transmiterea virusului de la persoană la persoană”.

Comenteaza