Călătoriile nu sunt lipsite de riscuri în timp ce varianta Delta se răspândeşte. Ce este de făcut

Călătoriile nu sunt lipsite de riscuri în timp ce varianta Delta se răspândeşte. Ce este de făcut

Cazurile confirmate de COVID-19 varianta Delta au crescut în Europa în fiecare săptămână în ultimele patru săptămâni. Care sunt măsurile de precauție esențiale pe care le putem lua dacă dorim să călătorim. 

Dr. Andrea Ammon, director al ECDC, atrage atenția că dincolo de vaccinare, trebuie păstrate și unele măsuri de prevenție: să menținem distanța fizică, să ne spălăm pe mâini, să evităm spațiile aglomerate și să purtăm mască atunci când este necesar. Aceste măsuri pot ajuta la prevenirea răspândirii bolii fără să mai fie nevoie să se recurgă la lockdown.

Acolo unde varianta Delta se răspândește, va fi necesară o intensificare a măsurilor de sănătate publică, inclusiv un acces sporit la testare, pentru a controla transmiterea COVID-19, în special în condițiile în care progresul vaccinării nu este încă suficient de ridicat în multe țări.

Sfaturi utile

Călătoriile nu sunt lipsite de riscuri, avertizează, pe de altă parte, OMS și ECDC. Călătoriile și adunările în grupuri pot crește riscul de a contracta și a răspândi COVID-19.

„Dacă doriți să călătoriți, gândiți-vă la necesitate și evaluați riscurile. Decizia dumneavoastră contează pentru a pune capăt acestei pandemii. Dacă decideți să călătoriți, faceți-o în siguranță: purtați mască, spălați-vă pe mâini și păstrați distanța.

Cântăriți riscurile din ușă în ușă: Din momentul în care închideți o ușă și până în momentul în care o deschideți din nou, evaluați pas cu pas riscul la care vă expuneți și luați măsurile de precauție adecvate.

Mai mult decât călătoria în sine, contează locul. Spațiile care sunt închise sau aglomerate vă vor expune unui risc mai mare de a fi infectat cu COVID-19.

Alegeți mediile deschise, ventilate, păstrați o distanță de cel puțin un metru față de ceilalți și purtați masca”, sunt sfaturile care vin de la specialiștii în sănătate publică, citaţi de digi24.ro. 

Comenteaza