Rafila, despre pastilele cu iod: Nu le distribuim până nu ne convingem că toată lumea ştie despre ce este vorba

Rafila, despre pastilele cu iod: Nu le distribuim până nu ne convingem că toată lumea ştie despre ce este vorba

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că pastilele cu iodură de potasiu nu vor fi  distribuite către populaţie înainte de realizarea unei campanii de informare, fiind vorba despre un lucru "foarte sensibil".

”Am lucrat la structurarea campaniei de informare. Nu putem să facem distribuţia acestor comprimate fără să existe o campanie de informare a publicului privind modul de administrare şi utilizare - doar într-o situaţie în care - Doamne fereşte! -, apare un incident care să presupună acest lucru. E un lucru foarte sensibil şi nu o să facem niciun fel de distribuţie până nu ne convingem că toată lumea ştie despre ce este vorba, pentru că administrarea intempestivă a acestor pastile poate să pună probleme”, a declarat Alexandru Rafila, luni după-amiază, la Bacău.  

Acesta a precizat că în cadrul campaniei de informare va exista o ”componentă vizuală” şi un flyer informativ care va însoţi distribuţia pastilelor către cetăţeni.  

Duminică Ministerul Sănătăţii a anunțat că săptămâna viitoare va demara o campanie de informare a populaţiei referitoare la modul de administrare şi de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu, menționând că ”în momentul de faţă, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile”.  

Inițial ministrul Alexandru Rafila a anunțat că distribuirea pastilelor de iodură de potasiu către persoanele eligibile va începe de săptămâna aceasta. 

Comenteaza