Pastilele cu iod au ajuns la DSP-uri

Pastilele cu iod au ajuns la DSP-uri

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunţat, marţi, că toate Direcţiile de Sănătate Publică din ţară au primit comprimatele cu iodură de potasiu fabricate de Antibiotice Iaşi.

Alexandru Rafila a subliniat că administrarea de comprimate de iodură de potasiu trebuie făcută în cazul unei urgenţe, doar la indicaţia autorităţilor și niciun caz în mod preventiv. El a explicat că tratamentul se administrează în maximum 8 ore de la anunţul autorităţilor şi nu în termen mai mare de 24 de ore, când ar fi deja inutil. 

"Întreaga cantitate a ajuns deja la Direcţiile de Sănătate Publică şi acum căutăm cea mai bună cale de distribuire încât ele să ajungă la toate persoanele eligibile din România", a transmis ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila .

Acesta a menţionat că optează pentru distribuirea comprimatelor prin intermediul medicilor de familie. 
 
"Ne-am consultat cu Casa de Asigurări Sănătate, în primul rând, ca să putem să vedem care sunt persoanele eligibile de pe lista fiecărui medic de familie. Optăm pentru această formă de distribuţie prin intermediul medicilor de familie. I-am invitat oficial la discuţii, joi dimineaţă, am invitat Societatea Naţională pentru Medicina de Familie să găsim cea mai bună soluţie convenabilă pentru ca această distribuţie să nu se facă intempestiv, ci să se facă raţional fără să perturbe semnificativ activitatea medicilor de familie şi lucrul ăsta să nu fie birocratic, să fie să fie realizat cât mai scurt", a mai spus Rafila. 

Comenteaza