Pastilele cu iod. Rafila: Cred că un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să le aibă la domiciliu

Pastilele cu iod. Rafila: Cred că un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să le aibă la domiciliu
| Foto: MS

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, că, în contextul complicat al conflictului din Ucraina, un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să aibă pastilele cu iod acasă, pentru a nu se intra într-o eventuală criză a distribuţiei acestora.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că aşteaptă statistica pentru luna septembrie cu numărul celor care au ridicat pastilele de iod.

”Pentru luna august, interesul pentru această substanţă, care este extrem de simplu de procurat, este gratuit, este pusă la dispoziţia populaţiei, este ceva mai mare”, a arătat el, potrivit News.ro.

Ministrul consideră că ar fi bine ca cetățenii să intre în posesia pastilelor ”mai ales în contextul complicat al conflictului din Ucraina”,

”Cred că un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să aibă această substanţă la domiciliu, pentru că administrarea ei nu este necesară în mod obişnuit dar, sigur, într-o situaţie de criză, e bine să nu cauzeze o nouă criză, cea a distribuţiei, care nu este posibil de realizat într-un timp scurt”, a adăugat Rafila.

Zeci de mii de tablete distribuite la Cluj în ultima lună

În județul Cluj, până la jumătatea lunii septembrie, s-au distribuit peste 30.000 de tablete, pentru peste 15.000 persoane, conform dr. Mihai Moisescu Goia, directorul DSP Cluj. 

La Cluj, pastilele cu iodură de potasiu se pot ridica din peste o sută de farmacii - vezi lista AICI.

Comenteaza