OMS face noi recomandări pentru tratarea pacienţilor cu COVID

OMS face noi recomandări pentru tratarea pacienţilor cu COVID

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis noi recomandări pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19, dar și pentru cei care rămân cu simptome după ce s-au recuperat.

OMS recomandă utilizarea unor doze reduse de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge și utilizarea unui oximetru pentru monitorizarea saturaţiei de oxigen în sânge.

”Celelalte lucruri incluse în aceste recomandări noi sunt că pacienţii bolnavi de Covid-19 care stau acasă ar trebui să folosească un oximetru pentru măsurarea saturaţiei de oxigen în sânge, pentru a şti dacă starea lor de sănătate se înrăutăţeşte şi dacă ar trebui să fie trataţi la spital. (...) Mai recomandăm, sugerăm folosirea unei doze reduse de anticoagulant pentru a preveni formarea de cheaguri în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea unor doze scăzute, nu mari, pentru că cele mari pot provoca alte probleme”, a declarat Margaret Harris, o purtătoare de cuvânt a OMS, potrivit Reuters.

Margaret Harris a mai spus că experţii OMS aflaţi în China, la Wuhan, locul de unde a izbucnit epidemia de Covid-19, în decembrie 2019, vor ieşi din carantină în următoarele două zile şi vor începe să lucreze cu cercetătorii chinezi pentru a afla originea virusului.

Comenteaza