Noul val de COVID. Există riscul ca noul an școlar să înceapă online? Ce spune Ministrul Sănătății

Noul val de COVID. Există riscul ca noul an școlar să înceapă online? Ce spune Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a fost întrebat dacă există riscul ca viitorul an şcolar să înceapă online din cauza noului val al pandemiei de COVID-19.

"Personal, nu cred acest lucru din două motive. Primul motiv este legat de faptul că acest nou val pandemic se va epuiza până la deschiderea şcolilor, lucrul ăsta aproape sigur şi va exista un interval de timp cu un număr mic de cazuri. Sigur, pot apărea şi alte valuri pandemice, dar până la urmă eu cred că lucrurile au intrat într-o anumită normalitate, pe care am regăsit-o de data aceasta şi la Ministerul Educaţiei, în sensul dorinţei de a păstra şcolile deschise. Şi vom monitoriza, vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare a evoluţiei pandemiei în România, dacă va fi cazul, nu automat, care să ţină cont de gradul de solicitare şi de încărcare a sistemului de sănătate, nu, pur şi simplu de un număr de cazuri care poate nu avea niciun fel dă relevanţă sau o relevanţă foarte mică şi care ţinea şcolile închise fără să fie persoane internate în spital", a afirmat ministrul Sănătăţii, la Prima Tv, potrivit News.ro.

Ministrul admite că în valurile anterioare ale pandemiei, unele decizii, printre care și închiderea școlilor, au fost "de multe ori luate mai degrabă sub imperiul fricii decât al nevoii".

"Aceste decizii, care au fost de multe ori luate mai degrabă sub imperiul fricii decât al nevoii, de persoane care, mă rog, probabil că simt mai puţin emoţia şi empatia, nu cred că sunt cele mai bune în a gestiona o situaţie, o criză de sănătate publică. Măsurile trebuie luate responsabil, secvenţial şi să încerci să găseşti acele elemente care într-adevăr sunt obiective", a mai spus Rafila.

Comenteaza