Noi reguli pentru administrarea vaccinului antigripal! Va fi distribuit pe bază de rețetă

Noi reguli pentru administrarea vaccinului antigripal! Va fi distribuit pe bază de rețetă

Vaccinurile antigripale au ajuns în farmacii, iar persoanele care se vaccinează an de an îl pot obține deja, însă doar pe bază de rețetă.

Pentru cei care se vaccinează gratuit, lucrurile se schimbă în acest an. Medicii nu vor mai lua serul prin DSP, ca până acum, acestea urmând să fie distribuite pe bază de rețetă, prin farmaciile cu circuit deschis. Medicii de familie nu știu prea multe și așteaptă precizări de la Ministerul Sănătății, conform antena3.ro.

Schimbarea vine deoarece vaccinurile gripale nu vor mai fi cumpărate direct de către Ministerul Sănătăţii, ci vor fi procurate printr-un alt mecanism existent şi în alte state europene, de compensare directă.

Persoanele aflate în grupele la risc nu vor plăti nimic pentru vaccin, iar cele cu vârsta între 50 şi 65 de ani care nu au boli cronice vor primi o compensare de 50%.

Mijlocul lunii septembrie ar fi momentul ideal pentru începerea campaniei de vaccinare pentru că organismul are nevoie de trei săptămâni pentru a produce anticorpi.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza