Alimente recomandate pe caniculă. Ce spun specialiștii

Alimente recomandate pe caniculă. Ce spun specialiștii

Vara aduce temperaturi ridicate, ce pot fi o adevărată provocare când vine vorba de alimentație.

Când temperaturile cresc mult, corpul depune efort pentru a-și menține temperatura normală. Transpirația ne ajută să ne răcorim, dar în același timp pierdem apă și săruri minerale esențiale. De aceea, alimentația pe caniculă trebuie gândită cu grijă.

Avem nevoie de mai puțină energie pentru încălzire și de mai multă pentru răcire. Asta înseamnă că trebuie să alegem alimente care ne oferă energie, dar care se digeră ușor și nu solicită în plus organismul.

Specialiștii recomandă fructe bogate în apă, precum pepenele, fie el galben sau roșu, dar și citricele, precum ortocale, lămâi, grepfrut. De asemenea, Căpșunile, mango, ananasul și kiwi sunt opțiuni excelente.

Legumele se numără și ele printre recomandări, în fruntea liste fiind castraveții, roșiile, ardeii, dar și salata și spanacul.

Mai multe informații despre alimentația de vară AICI

Comenteaza