30 de clujeni au leşinat din cauza caniculei. Alţi 500 au avut nevoie de ambulanţă

30 de clujeni au leşinat din cauza caniculei. Alţi 500 au avut nevoie de ambulanţă
500 de clujeni au socilitat serviciile ambulanţei în ultimele două zile. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, până în această dimineaţă la ora 7, numărul oamenilor care au leşinat pe stradă din cauza căldurii se ridică la 30.

"Nu am avut insolaţii sau hipertermii, în schimb am avut puseuri de hipertensiune asociate cu bolile cronice. Am avut aproximativ 240 de apeluri sâmbătă şi 260 de duminică până azi dimineaţă la ora 7", a explicat medicul Horia Simu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj.

Primăria Cluj a decis astăzi suplimentarea mijlocelor prin care se va pune la dispoziţia clujenilor apă plată în perioada următoare, în care se anunţă temperaturi extrem de ridicate în oraş. Astfel, pe lângă farmaciile în care clujenii pot găsi apă plată şi pahare de unică folosinţă şi pot cere prim ajutor de la personal calificat, Primăria va amplasa corturi deschise pe trotuar, în zone circulate. Aici trecătorii vor putea găsi apă rece şi se vor pute adăposti câteva minute de arşiţa soarelui.

Corturile vor fi amplasate în piaţa Unirii lângă primăria veche, în piaţa Lucian Blaga lângă Casa de Cultură a Studenţilor şi în staţia RATUC de vizavi de Teatrul Naţional.

De asemenea, farmaciile unde clujenii pot găsi apă rece pot fi găsite în piaţa Mihai Viteazul 25-26, pe strada Aurel Vlaicu 1, pe strada I.P.Voineşti 2-4, pe Memorandumului 22, în piaţa Gării 4-5, pe strada Observatorului 7, pe strada Nicolae Titulescu 163, pe bulevardul Eroilor 1 şi pe bulevardul 21 Decembrie 1989 la numărul 131.

Clujul se află sub atenţionare meteo cod galben de caniculă până mâine seară.

Comenteaza