Senat: Miniştrii Bogdan Aurescu şi Violeta Alexandru - audiaţi în comisiile de specialitate

Senat: Miniştrii Bogdan Aurescu şi Violeta Alexandru - audiaţi în comisiile de specialitate

Comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă ale Senatului îi vor audia luni, de la ora 12,00, pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi pe cel al Muncii, Violeta Alexandru.

Audierea are ca temă modul în care Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale au gestionat deplasarea unor lucrători români în străinătate, în contextul pandemiei de COVID-19, se menţionează pe site-ul Senatului.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a propus pe 2 mai audierea ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

"La 1 Mai 2020, Solidaritatea, aşa cum a fost cunoscută iniţial în România sărbătoarea muncitorilor, trebuie să devină urgent o realitate pentru miile de muncitori români îmbarcaţi în avioane şi duşi să lucreze câmpurile unde ziua de muncă înseamnă 12 ore pe zi, şapte zile din şapte, aşa cum se întâmpla acum două secole, când erau abandonaţi de ţara de origine şi exploataţi de ţara 'adoptivă'", a afirmat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, diplomaţii români trebuie să verifice ceea ce presa prezintă drept "suferinţele muncitorilor români".

El a afirmat săptămâna trecută că, în cazul în care la audierile miniştrilor Muncii şi de Externe vor rezulta "lucruri mult mai grave" în legătură cu plecarea românilor la muncă în străinătate în condiţii de pandemie, se poate ajunge la constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a analiza detaliile acestor plecări.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat că cei doi miniştri se vor prezenta "fără ezitări" la audierea din comisiile de specialitate ale Camerei superioare. 

Comenteaza