Ședință la Guvern. Devine masca obligatorie în toată România?

Ședință la Guvern. Devine masca obligatorie în toată România?

Guvernul ar putea adopta joi şi hotărârea referitoare la decizia CNSU prin care portul măştii de protecţie devine obligatoriu în toate localităţile din judeţele unde rata infectării cu SARS-CoV-2 trece de 1,5 la mia de locuitori.

Dacă Guvernul adoptă decizia CNSU de luni (Hotărârea nr. 51), masca ar deveni obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, în aproape totă țara, având în vedere că, în acest moment, doar 6 județe mai au o incidență a infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori sub 1,5, însă au localități în care rata cazurilor e peste pragul stabilit. 

"Prin această Hotărâre (...) a fost propusă modificarea valorii ratei de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori. CNSU propune ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în toate localităţile din judeţele în care incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, iar în judeţele în care rata de incidenţă este mai mică de 1,5 purtarea măştii să fie obligatorie la nivelul localităţilor unde incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori", a informat Guvernul.

Ședință la Guvern. Devine masca obligatorie în toată România?

Comenteaza