Se iau măsuri la granița cu Ucraina: Adăposturi antiaeriene și mesaje RO-Alert pentru atacurile cu drone în zonă

Se iau măsuri la granița cu Ucraina: Adăposturi antiaeriene și mesaje RO-Alert pentru atacurile cu drone în zonă

Românii vor primi mesaje RO-Alert pentru atacurile cu drone din apropierea granițelor cu Ucraina. În plus, autoritățile vor identifica și elibera adăposturile antiaeriene din localitățile aflate în zona de risc.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri, 8 septembrie, o Hotărâre prin s-a decis avertizarea cetățenilor aflați în zona de graniță cu Ucraina în cazul unui pericol reprezentat de drone, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

Astfel, prin Hotărârea nr. 31 din 7.09.2023, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a fost abilitat să emită mesaje de avertizare și alarmare a populației prin sistemul Ro-Alert, pe o zonă stabilită de Ministerul Apărării, dacă acolo există „riscul de cădere a unor elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

În plus, Guvernul a dispus ca autoritățile să identifice și să elibereze adăposturile antiaeriene din localitățile Plauru și Ceatalchioi, precum și din alte localități aflate în zona de risc.  

Comenteaza