Guvernul a aprobat ajutoare alimentare de urgență pentru oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile

Guvernul a aprobat ajutoare alimentare de urgență pentru oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

Persoanele din Greceşti (Dolj) afectate de inundaţii vor beneficia de ajutoare de urgenţă constând în produse alimentare, precum conserve şi sticle cu apă minerală, în valoare de 6.500 de lei.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat duminică dimineaţă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din Greceşti, informează Guvernul.

„Suntem alături de oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. Ţinem legătura cu autorităţile locale pentru a oferi tot suportul necesar persoanelor afectate de inundaţii", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Mai exact, este vorba despre 600 de conserve de carne de porc, de pateu de ficat şi de legume, precum şi de 500 de PET-uri de apă plată (1.000 de litri).

În hotărârea aprobată de CNSU sunt invocate fenomenele hidrometeorologice din ultima perioadă, "manifestate preponderent în sud-vestul şi sudul României, unde au fost înregistrate cantităţi semnificative de precipitaţii care au condus la scurgeri rapide de pe versanţi şi creşteri de cote şi debite" pe râurile din bazinele hidrografice din zonele menţionate, în special pe raza comunei Greceşti, unde sunt afectate "un număr ridicat" de imobile.

Solicitările vin din partea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, precum şi a Instituţiei Prefectului - Judeţul Dolj.

Comenteaza