Parlamentarii de Cluj nu au fost anunțați, nici invitați la ceremonia de instalare a noului prefect UDMR

Parlamentarii de Cluj nu au fost anunțați, nici invitați la ceremonia de instalare a noului prefect UDMR
| Foto: Facebook.com/tasnadiszilard.official

Radu Moisin, deputatul PNL de Cluj, susține că nu a fost informat de nimeni în legătură cu ceremonia de învestire a noului prefect Tasnádi István Szilárd, de la UDMR.

Prefectul județului Cluj, Tasnádi István Szilárd, numit de UDMR, a fost învestit, joi, în funcţie, alături de cei doi subprefecţi, Irina Munteanu, de la PNL şi Camelia Sălcudean de la PLUS. Cei trei au depus jurământul la Instituția Prefectului Cluj și au fost instalați în noile funcții. Tânărul avocat Tasnádi István Szilárd de la UDMR a fost numit noul prefect al județului Cluj, miercuri, de către Guvernul condus de premierul Florin Cîțu

Într-o postare pe rețelele de socializare, parlamentarul clujean, Radu Moisin a transmis că a aflat din presă de momentul învestirii noului prefect al Clujului și este de părere că Tasnádi István Szilárd a pornit „extrem de nefericit” în noua sa funcție și activitate politică.

Noul prefect de Cluj. Obișnuiesc să citesc presa din Cluj de două ori pe zi, dimineața și seara. Observ din lectura de seară faptul că de azi avem un nou prefect al județului. Știam din Monitorul Oficial de numirea în funcție a acestuia, dar nu știam de când își începe activitatea.

Conform Constituției României, cetățenii români își aleg parlamentarii. Tot conform Constituției României, Parlamentul învestește în funcție Guvernul, iar apoi îi monitorizează activitatea. Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Pornind de la raționamentul de mai sus, parlamentarii, ca și reprezentanți ai voinței suverane a poporului român, ar trebui să știe faptul că urmează momentul de învestire a noului prefect.

Mie mi-a scăpat acest aspect, deși verific zilnic toate adresele de mail, toate mesajele de pe telefon, iar, la sediul PNL Cluj, eu nu am primit niciun document în acest sens. Eleganța, bunul simț și multiculturalitatea sunt specifice Clujului, dar este nevoie să ne implicăm cu toții pentru a menține și amplifica aceste valori.

Consider că noul prefect a pornit extrem de nefericit în activitatea sa, deși este numit politic. Un om politic, fie și la început de carieră (care debutează tocmai cu postul de prefect...), ar trebui să știe faptul că aleșii cetățenilor, indiferent de partidul din care fac parte, slujesc același interes public ca și reprezentantul Guvernului în teritoriu”, a scris fostul consilier local al primăriei Cluj-Napoca, pe pagina sa de Facebook.

Numirea prefectului de Cluj de către UDMR a iscat foarte multe controverse la nivelul organizației PNL Cluj. Transilvaniei. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, l-a atacat dur pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, care a cedat postul de prefect al Clujului în favoarea UDMR, în cadrul negocierilor din coaliția de guvernare.

De asemenea, Tișe a declarat că va propune în următoare ședință a Consiliului Județean Cluj demisia vicepreședintelui forului administrativ, Istvan Vakar (UDMR). Așadar, este pusă în pericol buna relație pe care PNL și UDMR o au la nivelul județului, în Consiliul Local Cluj-Napoca și la nivel de for județean.

Comenteaza